Бялото братство започна от днес почистване в района на Седемте рилски езера - основно при второто, Рибното езеро, където от началото на август на площ малко над 1 декар, е изграден лагерът за привържениците и последователите на Петър Дънов, съобщи БНР.

Акцията по почистването на целия циркус ще продължи в сряда. Братството се подготвя за танца Паневритмия, който се прави всяка година, от 1929 година, сутринта на 19 август на така нар. Молитвен хълм до хижа "Седемте езера".

От ръководството на НП "Рила" връчили на организаторите на лагера и за Духовната школа, която отбелязва 100 години от създаването си, предупредителен протокол настанените в комплекса на открито да не надвишават 60 палатки, максимум 200 посетители. Контролът е ежедневен, каза за Националното радио комендантът на лагера Станчо Станчев.

След почистването на района на лагера и по циркуса събраните отпадъци ще бъдат свалени с коне до контейнерите за смет, поставени от Общината в Сапарева баня до началната станция на седалковия лифт от хижа "Пионерска" до хижа "Рилски езера". За трансопртиране на отпадъците всеки от регистрираните посетители на лагера плаща по 10 лева такса.