Чиста синя вода, красиви павирани улици, спретнати сгради и цветове, могат да спечелят повечето почитатели на езерото Комо, които често избират точно тази дестинация в Италия. Единственият проблем е, че със старта на туристическия сезон, гостите ще трябва да се разминават с огромната тълпа от хора, които също са се фокусирали върху любимата дестинация на Джордж Клуни за почивка.

Оказва се, че Италия има малко повече езера и може да посреща гости и на езерото Орта. То не е толкова известно, но въпреки това отговаря на изискванията на повечето туристи и дори се нарежда като икономична локация, позволяваща изследване и разглеждане за по-дълъг период от време. Езерото се намира на около час път с автомобил от летището на Милано, намира се в северната част на Италия - близо до границата с Франция и Швейцария.

Следвайки известния пример на по-големите локации на Италия, местните домакини отдавна предлагат класическа италианска кухня, качествено вино и най-различни вкусни десерти, които могат да спечелят вниманието ви.

Като допълнение, гостите могат да се насладят на много заведения с гледка към езерото. Гостите са изразили особено впечатление в Tripadvisor, където положителните оценки не могат да бъдат игнорирани. Орта се определя като скрито съкровище и място, което заслужава повече внимание.

Около езерото има най-различни магазинчета и типичните тесни италиански улички. Пригответе се за малко тренировка, тъй като денивелацията не е никак малка. Освен броят бутици, гостите остават очаровани от магазините за антики, кафенетата и ресторантите, които не се разпръскват на сериозна дистанция.

Снимка: iStock by GettyImages

След разходка около забележителностите, всеки турист може да инвестира малко време за посещението на Isola di San Giulio. Островът на тишината е известен с някои правила, следователно гостите ще могат да се разходят мълчаливо и да се насладят на обстановката.

Пристигналите трябва да изключа звука на телефоните, да не говорят и просто да се радват на спокойствието. Не е известно дали се налагат глоби, но ако има упорити туристи, шансовете наистина са впечатляващи. Малкото островче в езерото посреща гости и в местния манастир, радващ се на стил от XIV и XVI век.

Локацията няма летище, следователно трябва да се откажете от директен полет. Най-добрият вариант е да летите до Милано, като след това да пътувате с кола. Езерото Орта е перфектно за посещения между април и октомври, времето е сравнително топло, като най-високите температури се отчитат между юли и август, когато температурата достига 29 градуса по Целзий.