Гърция започва да се готви за летния туристически сезон, като вече стартираха първите директни фериботни връзки от пристанище Солун към повечето егейски острови, съобщава БНР.

Туристическите агенции в Гърция вече продават билети за директните фериботни връзки от пристанище Солун към островите в Егейско море.

След пауза от пет години отново се активира движение на фериботи от Солун към острови като Миконос, Лесбос, Хиос, Самос и други егейски дестинации.

Туристите, които пристигат в Северна Гърция през сухопътните граници и желаят да пътуват към островите, е възможно вече да използват новите фериботни връзки от Солун.

Цените са сравнително ниски. Например за пътуващите от Солун до остров Лимнос, при 7 часа продължителност на пътуването, цената е 23 евро на човек и 62 евро за трансфер на лек автомобил.

Очаква се, че много от туристите, идващи с лек автомобил и с резервация за почивка на егейските острови, ще използват фериботните връзки от Солун.

Интересна тенденция се забелязва в последните дни от малките острови, които не са така популярни сред чужденците за почивка.

На остров Кастелоризо например правят реклама с факта, че всички жители са ваксинирани и мястото е безопасно за туристите.