Хиляди туристи са посетили археологическия комплекс "Долината на тракийските царе" край Казанлък от неговото откриване до момента. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

"Долината на тракийските царе" е късче земя, което ни пренася в познатия и непознат свят на траките и ни дава възможност да му се насладим в удобството на съвремието. Историята и следите ѝ в днешното време трябва да се опознават, защото всичко, което е днес, носи в себе си всичко, което е било някога. Комплексът е нашето достъпно пътешествие и мигновен скок във времето. Мястото, където "преди" и "сега" ни посрещат, за да ни разкажат за себе си, на фона на гледката, разкриваща съкровищата на Долината на розите", посочват от община Казанлък.

Археологическият комплекс "Долината на тракийските царе" беше открит на 9 април и е продължение на дългогодишните усилия на администрацията за създаване на завършен туристически продукт на базата на тракийските гробници в Долината, част от сериен обект "Царският некропол на тракийския град Севтополис". Проектът има за цел да осигури всички липсващи предпоставки за превръщането на серийния обект от гробници в атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация. В комплекса има още работилници, къщи за гости в тракийски стил и ресторант, както и далекогледи. Предлагат се възможности за наемане на колички за голф и велосипеди, за заснемане с дрон и обиколка с балон с горещ въздух.