Собственици на хотели на испанския остров Майорка планират да наемат и през това лято частен детектив, за да се справят с т.нар. "германски алкохолен туризъм", предаде ДПА.

"Все още се уточнява кога детективът ще започне работа и докога ще бъде нает", обяви местната асоциация на хотелиерите "А Аче Пе Пе" (AHPP).

През миналото лято браншовата организация за първи път нае детектив поради "ексцесиите" в района на дискотеката "Балерман" в южната част на Майорка. Това място е популярно сред "определен вид германски туристи", посочва "Дойче веле".

За девет дни частният детектив е заснел 812 случая на нарушения, извършени в района на "само три улици", съобщиха от местната асоциация на хотелиерите.

"Ексцесиите" в района на "Балерман" включват кражби, побоища и грозни сцени на пиянство по улиците. Положението се влошава от година на година, отбелязват местните хора.

Полицията почти не разследва инцидентите, поради което хотелиерите в Майорка разчитат на доказателствата, които детективът ще им предостави, за да могат да завеждат съдебни искове срещу нарушителите, посочва ДПА, цитирана от БТА.