Вече сме все по-близо до изпращането на лятото, посрещането на есента и влизането в периода за зимен туризъм. Добрата новина е, че все още има места в Европа, а и не само, които могат да предложат по-прилични температури за зимен туризъм, пише Timeout. Един бърз анализ на Google събира информация от 229 различни европейски града от юли, миналата година, до настоящия момент, за да открие кои ще бъдат перфектните локации за почивка през идващия сезон.

Информацията е обработена от корабния оператор DFDS и показва, че тенденциите не се променят толкова бързо. Една от най-добрите дестинации, описана от туристите през миналия зимен сезон, е Залцбург. Предлагащ красива гледка към заснежените върхове на Алпите, разходка в стария град, поставен под протекцията на ЮНЕСКОи домакин на един от най-добрите коледни базари в Европа. Залцбург се оказва един от най-търсените градове за есенен и зимен туризъм и е препоръчително да помислите за това пътешествие в правилното време. 

Важно е да побързате с резервацията, защото някои туроператори отчитат сериозен скок не само на цените, но и на самолетните билети. Виена се нарежда в топ три по търсения, след като продължава да бъде град с особена зимна красота и най-различни събития в предстоящите месеци. Норвегия печели второ място с град Тромсьо. За голяма беда, испанците няма да могат да се възстановят от летния туристически сезон, след като европейските туристи са посочили Барселона и Тенерифе в класацията за зимни разходки. Избраните градове не включват зимни курорти, както и други, тъй като това вече е малко по-различна класация. Ето как изглеждат и 10-те най-популярни градове за зимен туризъм:

  1. Залцбург
  2. Тромсьо
  3. Виена
  4. Лансароте
  5. Краков
  6. Гран Канария
  7. Тенерифе
  8. Барселона
  9. Ница
  10. Копенхаген