Един град може да е изпълнен с култура, да е потънал в история и да предлага изобилие от вкусни ястия, но за пътешествениците, ценители на стила и елегантността, най-добрите места са там, където местните жители са толкова стилни и славни, колкото и заобикалящата ги среда.

Да, става дума за модни градове. Ново проучване на Ubuy.fr изследва кои от големите градове по света са били най-често споменавани в социалните мрежи, както и колко са елитните марки и местата за пазаруване, за да можете да извадите картата, сякаш сте Кари Брадшоу.

Снимка: iStock by Getty Images

В може би най-малко шокиращата класация, която някога е правена, Париж зае първото място. Прословутата стилна и спокойна френска столица е дом на 30 марки от висок клас, отбелязана е в Instagram 5,9 милиона пъти и е обект на 998 табла в Pinterest. Просто помислете за всички магазини за винтидж, бутици и тези големи имена на Шанз-Елизе. Très chic.

Снимка: iStock by Getty Images

На второ място се нарежда Токио, който също е тема на 998 табла в Pinterest и е отбелязан 1 милион пъти. В японската столица има зашеметяващите 2 241 места за пазаруване.

Ако търсите специално марки от висок клас, мястото е Лондон, тъй като в града са разположени централите на 50 модни компании. От друга страна, Дубай е бил маркиран най-много, като може да се похвали с невероятните 9,3 милиона споменавания в Instagram.

Най-модерните градове в света

Париж

Токио

Дубай

Милано

Стокхолм

Ню Йорк

Сеул

Лондон

Маями

Копенхаген

Берлин

Лос Анджелис