Това лято със сигурност може да се смята за едно от най-горещите, но ако наистина търсите слънцето през цялата година и се радвате на високи температури, тогава трябва да се насочите към Финикс, Аризона. Изданието Mirror посочва, че това е градът, в който има най-много слънчеви лъчи и достатъчно високи температури.

Финикс се намира на ръба на пустинята Соноран и през лятото на 2023 г. достига минимална температура от 43 градуса по Целзий за 54 последователни дни. За 2024 г. рекордът е счупен и минималната измерена температура на сянка е 37.8 градуса по Целзий в рамките на 100 последователни дни.

С това се чупи рекорда от 1993 г. Финикс е град, предлагащ достатъчно добри и интересни възможности, с които гостите да се забавляват. Аризона има красива природа, но мнозина пропускат града като възможност за почивка.

Това е странният избор, след като тук има театри, кино салони, достатъчно заведения и още редица интересни места, които да бъдат посетени. Мнозина обръщат внимание на Кави кафе - заведение, което се настанява в бивша галерия. Гостите често трябва да вземат кола под наем, поради простата причина, че градският транспорт наистина не е в най-голямата си сила.

Финикс има историческо наследство и е дом на Музея на музикалните инструменти. Тук мнозина могат да проследят историята на музиката от цял свят. Събрани са стотици музикални инструменти от всички континенти и от всички култури. В края на града се намира зоопарка, както и пустинната ботаническа градина.

Зоопаркът събира почти всички видове, които живеят в пустинята, както и някои други по-интересни видове от цял свят. Северната част на града е отделена за клубове, ресторанти и барове. Почитателите на трекинга ще открият перфектните условия за планински туризъм, тъй като от другата страна на Финикс се намират популярните червени планини, както и редица популярни пътеки.

Опитните планинари препоръчват излизане много рано сутрин, тъй като климатът не допуска целодневни занимания в планината. И най-важното, дъждовете са особена рядкост и местните са свикнали с температурите.