Само за 243 лв. ще може да се лети от Париж до Ню Йорк. А до френската столица има както лоу-кост, така и тарифни директни полети всеки ден от София. Името на компанията, която вече продава билетите за линията между двата бряга на атлантика е French Bee или Френска пчела.

Тя ще лети от старото летище Орли – свързано с перфектни метро- и автобусни връзки с основното Шарл дьо Гол. И ще каца в Нюарк на летище „Либърти”. Първият полет е на 10 юни. Но колкото по-спешно си купите билет, толкова по-изгодна котировка ще вземете. Супер удобни са часовете на излитане, които позволяват в един ден да кацнете сутринта от София на „Шарл дьо Гол”, спокойно да стигнете до Орли и да вземете полета в 2 часа следобед. Ще пристигнете в 4,15 ч. следобед местно време същия ден в САЩ.

Обратният полет ви позволява спокойно да станете и да прекарате времето до обед и дори ранния следобед в Ню Йорк. Защото излита чак в 6,15 ч. Кацането в Париж е в 7,15 сутринта на другия ден, което позволява отново на датата да хванете обедния полет за София, стигайки спокойно от едното до другото летище – със спецвлака на „Орли” до РЕР-а и неговата линия до „Шарл дьо Гол”.

Още една добра новина е, че „френските пчели” летят с чисто нови прекрасни и много комфортни огромни самолети Airbus A350 XWB, които ще бъдат произведени специално за първия полет. Те са с 25% по-ниски вредни емисии спрямо останалите прелитащи океана, за радост на екочувствителните пасажери. Освен това имат екстри като намалена шумност в салона, фантастично последно поколение LED осветелние и енергономичност на седалките за максимално добра почивка. За базовата цена, която споменахме можете да вземете малък куфар и да пътувате в най-непретенциозната класа. При цена от 209 долара с таксите получавате право на 23 кг багаж и храна. В премиум класата, чиято еднопосочна цена е 469 долара, освен големи седалки и по-хубаво меню, предлагат и шампанско. Пишем го в сегашно време, защото French Bee от 2017 г. и днес лети от Париж до Сан Франциско, Таити, Реунион, Пунта Кана.