Мистична Индия, Израел, Париж - града на любовта и модата, или съседна България са топ дестинациите, които са избрали македонците за новогодишните празници, пише македонският вестник "Дневник", цитиран от БГНЕС.

Туристическите агенции са впечатлени от големия интерес на македонците да прекарат празниците тази година в чужбина. Още от началото на декември местата за Нова година са запълнени.

Индия и Израел тази година са новото откритие на македонците с дълбок джоб. Около 90 евро е средният разход на македонците в съседните им страни. Цената се вдига до 1500 евро за почивка на Малдивите, в Тайланд или Бали , Индия, Израел или Китай.

Местна туристическа компания е запълнила почти всички места, за които предлага новогодишен пакет. Още преди седмици са запазени екскурзиите в Индия, Израел, Дубай, Барселона, Истанбул, София, Атина, Париж.

Проучване показва, че македонците предпочитат топлите дестинации, където да посрещнат 2014 г. на топло.

Повечето българи у нас ще останат за празните в България, сочат данните на родните ни туроператори. За тези, които са решили да пътуват в чужбина - привлекателни дестинации остават нашите съседи - Турция, Гърция и Сърбия. От по-далечните дестинации основните записвания тази година са до Дубай, Малта, Тунис, Хърватска, Испания и Италия.