Кога ще бъде създаден музеят все още не е ясно, но идеята вече среща изключителен интерес и одобрение. Вероятно до две години, след изясняване на детайлите по проекта, музеят на Джокович ще бъде новата туристическа атракция на Белград.

А ако има място, извън Сърбия, където Новак Джокович се чувства като у дома си, това е Китай, съобщава телевизия Ен1. Жителите на огромната страна на изток не крият, че обожават "най-добрия тенисист на всички времена" и той усеща това обожание много добре, добавя телевизията, цитирана от БТА.

"Винаги искам да играя добре в Китай и вярвам, че резултатите ми са най-доброто доказателство за това как се чувствам тук. Винаги съм имал голям успех, както в Пекин, така и в Шанхай. Това несъмнено е резултат от любовта, уважението и подкрепата, които винаги получавам от китайския народ", написа Джокович от Китай в профила си в Инстаграм.

"Отношенията ми с тях са дълбоки, пет години без игра в Китай са дълго време и е много вероятно да се върна догодина", каза още той.

По време на турнира в Китай, както всички участници и Джокович получи прякор, написан на листче. Неговият прякор беше "кокошка" и сърбинът го прие с усмивка.

За любимия си спортист китайските фенове поясниха значението, което влагат. "В Китай използваме израза "Приближаваща кокошка", за да кажем за някой, че предстои да се превърне в сензация", уточниха запалянковците пред китайските медии.

37-годишният Новак Джокович стана най-възрастният тенисист, спечелил златен олимпийски медал на олимпиадата в Париж през лятото на тази година .

А през август сръбският президент Александър Вучич обяви, че в Белград скоро ще бъде построен музей, посветен на кариерата и живота на световноизвестния тенисист и също изтъкна популярността му в Китай.

"Не знам дали знаете колко голяма е неговата популярност, не само тук, в Сърбия, но и в Китай. И когато подарите на някой китайски функционер ракета на Новак Джокович, той не смее да я приеме, защото смята, че това е прекалено голям и скъп подарък", каза тогава Вучич пред телевизия Ен 1.