Влакът Golden Pass Express, който се движи от Монтрьо на Женевското езеро до Интерлакен в Централна Швейцария, нарече новата си услуга на името на изпълнителката на "That Don't Impress Me Much", която живее край Женевското езеро повече от 10 години, пише вестник Independent.

Певицата беше много горда да бъде кръстница на "Влакът на Шаная". В публикация в Twitter, с която обявява пускането на влака, 57-годишната изпълнителка публикува снимка, на която е с шапка на кондуктор и носи табела с надпис: "Всички на борда на влака на Шаная. "Имах честта днес официално да открия влака GoldenPass Express!", пише тя.

Снимка: Twitter

 

Новите влакове са с революционна технология. Благодарение на нея, за първи път в света влак може да "прескача" железопътни релси чрез промяна на габарита на колелата и височината на каросерията на вагоните.

Без да се налага да сменят влака, пътниците могат да останат на местата си и да се наслаждават на гледката към някои от най-красивите езера, долини и планински проходи в Европа през огромни панорамни прозорци. Засега услугата се извършва веднъж дневно в двете посоки, но от 11 юни ще има до четири двупосочни пътувания дневно.

Макар че певицата, носителка на Грами", е родена в Канада, тя предпочита да живее в Швейцария, на брега на Женевското езеро, заедно със съпруга си Фредерик Тибо.

Говорейки за региона в предаването си Home Now Radio, тя казва: "Това е много красив район, много живописен. Обичам да прекарвам много време в наблюдаване на езерото или да се кача на лодка и с часове да се наслаждавам на гледката. Всъщност един от съседните имоти е студиото, в което Queen прекарват години в създаване на песните си. Фреди Меркюри е живял в Монтрьо. Тази панорама от Duck House към езерото е на една от обложките на албумите им. И той е наречен много подходящо Made In Heaven. Предполагам, че голяма част от музиката е създадена в това, което много хора смятат за рай - Женевското езеро с изглед към Алпите", казва Шаная.