По нашите курорти не се правят никакви компромиси с качеството на храната. Контролът започвал от производителя, преминавал през складовете на едро, след това през търговските вериги и завършвал в самите хотели. Това заяви за агенция "Фокус" Евелин Виденов, зам.-председател на Българската туристическа камара.

По думите на Виденов, било абсурдно да се очаква, че някъде по веригата имало ниско качество. Агенцията по храните извършвала много строг контрол в момента и туристите не трябвало да имат никакви притеснения в тази насока. „Може да липсват някакви продукти, да се заменят едни продукти с други, но не и да липсва качество на храната“, твърди той.

„Българските курорти в момента предлагат много по-високо качество в сравнение с чуждите поради това, че нашите обекти са на средна възраст между 5-7 години и са много по-модерни“, категоричен е заместник-председателят на Българската туристическа камара.

Виденов опроверга твърдението, че на почиващите по нашите курорти се предлагала храна, поръчвана за затворници. Всяка година България посещавали между 8,9 – 9,2 млн. туристи. „Не вярвам да имаме повече от 50 000 затворници и такова твърдение е смехотворно“, каза Евелин Виденов. Той допълни, че за миналата година Агенцията по безопасност на храните е изнесла 83 случая на актуване в обекти в цялата страна, разпределени върху броя туристи, които избират страната ни, тези случаи са нищожен брой.

По данни на самите туроператори това лято сезонът ще бъде по-силен от предходния.