Когато става въпрос за прогнозиране на тенденциите в пътуванията, някои са по-добре подготвени да гледат в кристалната топка от други. С достъп до умопомрачителни количества данни за милиони резервации за пътувания по света, прогнозите на Airbnb със сигурност заслужават внимание.

В неотдавнашен доклад платформата обобщи тенденциите в пътуванията през изминалата година, като отбеляза, че през последните 12 месеца са се завърнали всички видове пътувания - от екзотичните до почивките на басейн. През годината Airbnb въведе и няколко нови категории, които ви позволяват да търсите всичко - от цели средиземноморски острови до НЛО.

В доклада се разглежда и бъдещето, като се посочват десет дестинации, които според Airbnb ще доминират в пътуванията през следващата година. Прогнозите се основават на увеличението на обема на търсенията за местата в сравнение с 2021 г.

На първо място е испанският крайбрежен град Малага. Отдавна известен със своите плажове и слънчева светлина, в наши дни той се слави и с оживената си културна сцена ( Музеят на Пикасо, Музей Кармен Тисен и филиалът на центъра "Помпиду") и завладяваща история.

В Топ 10 има някои изненадващи дестинации, сред които три бразилски града на плажа - Флорианополис, Порто Сегуро и Салвадор, както и редица места в Нова Зеландия и Австралия, които се възстановяват, след като прекараха част от миналата година затворени за международни пътувания.

Снимка: iStock by Getty Images

Ето и десетте най-добри дестинации на Airbnb за 2023 г.

Малага, Испания

Сидни, Австралия

Мелбърн, Австралия

Окланд, Нова Зеландия

Банкок, Тайланд

Куинстаун, Нова Зеландия

Флорианополис, Бразилия

Порто Сегуро, Бразилия

Пърт, Австралия

Салвадор, Бразилия