Независимо дали сме любители на спокойното плажуване или на сърфирането, повечето от нас обичат плажа. А светът разполага с хиляди прекрасни места, където наистина можете да помислите, че раят съществува - и сега най-добрите от тях бяха обявени.

Сайтът за туристически резервации Enjoy Travel състави списък на най-добрите плажове в света, като използва комбинация от препоръки на редакционния си екип, резултати от предишни публикации в медиите и официални места със Син флаг.

И така, къде е най-добрият плаж в света? Според Enjoy Travel това е White Beach във Филипините. До този райски участък се стига само с лодка от Порт Бартън или с много несигурно пътуване с автомобил 4х4. Прахообразните бели пясъци са оградени от кокосови палми, а отдалеченото място обещава пълно спокойствие.

White Beach, Филипини

Снимка: iStock by Getty Images

На второ място в класацията на най-добрите плажове в света е Cabo San Juan Beach в Колумбия, разположен в националния парк Тайрона. Още едно закътано място, този невероятен бряг се намира в края на дълъг тропически поход, по чийто път ще преминете през осем други ослепителни плажа. Cabo San Juan Beach разполага с къмпинг и е известен като добро място за наблюдение на звездите.

Cabo San Juan Beach, Колумбия

Снимка: iStock by Getty Images

На трето място е плажът Jalousie Beach в Сейнт Лусия, известен още като Sugar Beach, от който се открива впечатляваща гледка към вулкана Petit Piton и който е фантастична възможност за гмуркачи.

Jalousie Beach , Сейнт Лусия

Снимка: iStock by Getty Images

Плажът Kendwa в Занзибар и плажът Whitehaven в Австралия заемат съответно четвърто и пето място. Всъщност австралийските плажове имат две позиции в списъка, като плажът Hyams е класиран под номер 10.

Ето и 10-те най-добри плажа в света според Enjoy Travel

White Beach, Филипини

Cabo San Juan Beach, Колумбия

Jalousie Beach, Сейнт Лусия

Kendwa Beach, Занзибар

Плаж Уайтхейвън, Австралия

Source d'Argent, Сейшели

Navagio Beach (Shipwreck Cove), Закинтос, Гърция

Grace Bay, Търкс и Кайкос

Lang Co Beach, Виетнам

Hyams Beach, Австралия