Едно празнично пътуване е сигурен начин да заблудите сезонната меланхолия - а какво по-добро място за вдъхновение за зимни пътувания и приключения от мястото, където пътешественици от цял свят публикуват мнение и съвети? Сайтът за онлайн ревюта TripAdvisor публикува окончателния си индекс на сезонните пътувания за 2023 г.

Експертите на сайта анализират данни, предимно от потребителско проучване и поведенчески статистики от уебсайта, и са съставили списък на дестинациите, които ще бъдат най-популярни тази зима.

Със своите коледни базари и красиви улици не е изненада, че любимата на мнозина дестинация за уикенд почивка Амстердам е на първо място.

Снимка: iStock by Getty Images

На второ място се нарежда мексиканският курортен град Канкун, който изглежда ще бъде най-предпочитаното място за слънчева ваканция - с неговите пясъчни плажове и коктейли, това е логично. Всъщност Мексико, плътно следвано от Турция, е най-търсената дестинация за коледно бягство за 2023 г., а два други курорта в Кинтана Роо - Тулум и Плая дел Кармен - също влизат в челната десетка.

Снимка: iStock by Getty Images

Рованиеми във Финландия, "официалният дом на Дядо Коледа", се нарежда на трето място. Когато става въпрос за зимна почивка, няма по-празнично място. Но макар че пътуванията по Коледа са популярни, не е изненада, че януари всъщност е най-бюджетното време за пътуване - помислете дали да не отложите с няколко седмици коледната си ваканция.

Ето кои са десетте най-актуални дестинации за посещение тази зима според TripAdvisor

Амстердам, Нидерландия

Канкун, Мексико

Рованиеми, Лапландия

Плая дел Кармен, Мексико

Пунта Кана, Доминиканска република

Истанбул, Турция

Париж, Франция

Пафос, Кипър

Тулум, Мексико

Анталия, Турция