След като бяха обновени и осветени изцяло съоръженията за зимни спортове и едноименният хотел "Мальовица", през това лято бе дадено началото на мащабен ремонт в Централната планинска школа, която е символът на курорта.

Централната планинска школа или просто "ЦПШ", както я наричат алпинистите, планинарите и местните, отново ще работи не само като ски училище с професионални инструктори и прилежащ добре зареден ски гардероб, а ще разполага и със съвременна хотелска част с всички модерни удобства, на които туристите очакват да се насладят по време на своята почивка. От миналия сезон в Централната планинска школа работи и модерен панорамен ресторант, предлагащ не само изкусителни ястия от българската кухня, а и неповторима гледка към невероятния връх Мальовица.

Снимка: Dir.bg

Очаква се хотелската част на Централната планинската школа в курорта Мальовица да приеме първите си гости в средата на месец ноември още преди началото на ски сезона, за който все още не е ясно кога ще започне. За да се случи това, е необходимо да се натрупа достатъчно дебел пласт снежна покривка, който да позволи практикуване на зимни спортове.

Снимка: Курортен комплекс Мальовица

През последната зима, привлечени от трансформацията на курорта, десетки хиляди български и чуждестранни любители на зимните спортове и планината, посетиха Мальовица, за да практикуват ски или сноуборд спускания. Значително по-голям беше и броят на посетителите на курорта през лятото, тъй като от Мальовица водят началото си някои от най-известните планински маршрути.

Снимка: Dir.bg

От курорта Мальовица може да се стигне до най-посещаваните забележителности в Рила - Седемте рилски езера и Рилският манастир, които ежегодно привличат интереса не само на българите, а и на чужденците, посещаващи България.

Снимка: iStock by Getty Images