Пешеходен маршрут от Пампорово до Смолянските езера се организира от Туристическият център в курорта, информират от "Пампорово" АД.

Преходът с по-висока трудност на изкачване разкрива неповторими гледки от върхове в Родопите и панорамни зони за селфи снимки за туристите.

Спорт, разходки и пешеходни преходи на чист въздух в планината са основен акцент в лятната програма в Пампорово, съобразена с епидемичната обстановка. Условията за туризъм в курорта са добри, функционират 10 трасета от Велопарк- Пампорово и 2 лифта, уточняват от центъра.

Туристическият преход преминава през Студенец, вр. Снежанка, местността Крива ряка, Смолянските езера, Приключенски парк "Язовира".

Пешеходните предложения на Туристическия център за летния сезон включват и маршрути до вр. Мургавец, вр. Снежанка, Орфеевите скали,"Каньона на водопадите" и др.

Селфи снимките на туристите от Пампорово могат да им донесат и награди от обявената игра "Посети, сподели, спечели!", уточняват от дружеството. В играта може да се участва със снимка от интересни места в Пампорово, публикувани от туристите в две от най-популярните социални мрежи. Сред предвидените награди са едноседмична лифт карта за зимния сезон, двудневна почивка в хотел в курорта, пакет за СПА центъра Body & Soul Spa Lounge" и др. Локациите в курорта, от които ще важат състезателните снимки са посочени в интернет страницата на "Пампорово", както и подробните условия за участие.