Прекъсната е маркировката по туристически маршрут от пернишкото село Кладница към заслон "Меча чешма" във Витоша, установи репортер на БТА.

Трасето е много живописно, преминава по поречието на река Матница. То е предпочитано през лятото заради гъстата сянка в жегата и постоянната близост до вода. Маркировката обаче е налична до втория заслон след с. Кладница и малко преди "Меча чешма".

В междинното трасе няма нито една табела, която да сочи как да се достигне до богатите на растителен и животински свят "Дивия бик", "Даин кладенец" и заслона "Меча чешма".

В помощ на туристите са са само все още запазените указателни знаци на местния туристически ентусиаст Георги Петров - Бичи, които на възлови места в този дял на Витоша остават единствен ориентир за търсената посока.

Седемдесет и осем годишният перничан е удостоен преди години с благодарствено писмо от Дирекцията на природен парк "Витоша" за положената от него лентова туристическа маркировка.

Ако не са знаците на Бичи, не можем да стигнем, коментират туристи. Не всички джиесем оператори имат обхват в района, не бихме могли да сигнализираме при инцидент, опасяват се още любителите на планината.