Домът на Франк Синатра в Уест Хилс, Калифорния, се продава.

Къщата, която разполага с четири спални и шест бани, е обявена за 8,9 млн. долара, информира сп. "People". Тя е проектирана от известния архитект Уилям Перейра и е построена между 1949 и 1951 г., според "Architectural Digest".

"Този имот е повече от шедьовър, той е постижение за Уилям Перейра", казват от компанията, обявила го за продажба. Освен че преди това жилището е било собственост на емблематичен артист, в обявата се съобщава, че е било използвано и като място за снимане на над 500 филмови и телевизионни продукции.

Според "New York Post" Синатра е живял в дома в продължение на осем години. Едноетажната къща предоставя гледка към "спиращ дъха природен резерват", гласи още обявата. При влизане в имота се разкрива голям салон, който е с изглед към тераса и басейн. В западното крило на резиденцията пък се помещават официална трапезария, три спални със самостоятелен санитарен възел, водещи към всекидневната.

Синатра умира през 1998 г., а през 2015-а дъщеря му Тина заяви пред "People", че легендарният изпълнител "е искал да доживее до сто". "Амбицията му бе да живее колкото се може по-дълго. Той смяташе, че това би било прекрасно", каза тя.

Снимка: Getty Images