Морската градина в Бургас отново ще се превърне в пясъчен град, създаден с любов и вдъхновение. Подготовката за този изключителен фестивал започна още в края на април, като теренът бе заравнен и пясъкът пресят, за да бъдат създадени най-добрите условия за работа на артистите, съобщават от Община Бургас.

В тазгодишното издание ще вземат участие общо 14 творци - 13 от България и един чужденец от Испания. За първи път наред с четиримата утвърдени автори, участие ще вземат и 10 млади момичета и момчета, завършили и завършващи Националната Художествена Академия. Техният свеж поглед и креативност обещават да добавят нови измерения към фестивала.

Темата тази година е "В света на цирка". Посетителите ще имат възможността да се насладят на скулптури, изобразяващи въздушни и наземни акробати, клоуни и смешници, фокусници, въжеиграчи, жонгльори, както и любими циркови животни и животни-акробати. Творците ще доставят забавление, позитивни емоции и незабравими спомени чрез своите произведения от началото на юли до края на септември. Мястото на събитието е добре познато - "Парк Езеро", близо до конната база. Това е чудесна възможност за всички да се насладят на впечатляващите пясъчни скулптури в една от най-красивите части на града.