В разгара на летния сезон, частници рекетират почиващите по морето с такса “паркинг“, пише “Стандарт“. Желаещите да отидат до плажа често се оказват неприятно изненадани от бариери, които преграждат пътя им, показала проверка на изданието.
За да стигнат до морето, те трябва да платят за паркинг. Шест лева трябва да платят туристите, за да получат достъп до тихите и спокойни плажове в комплекс "Русалка".

Според табелите всеки, който внесе таксата за паркинг, може да плажува в т. нар. българска зона. Заради многото оплаквания областният управител на Добрич Желязко Желязков е отправил писмено искане до регионалното министерство с настояване да се определят границите на имота на семейство Баневи.

В Царево частници заградиха два от най-атрактивните плажове в общината. Те събират по 4 лева на човек, за да пускат туристите до морето. Платената зона е въведена край Бутанята и Силистар и е абсолютно незаконна.
От община Царево са сезирали всички възможни инстанции, но до момента нито една от тях не се е заела да разчисти рекетьорите.