Резерват "Сребърна" е представен в кратки и съдържателни клипове на български и английски език в рамките на проекта за дигитализиране на 100 - те туристически обекта на България. Емблематичната инициатива на Българския туристически съюз - Националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта", вече може да се използва и в дигитален формат, съобщава РИОСВ - Русе.

Иновативният проект е реализиран в мобилно приложение и дава възможност на почитателите на Движението да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Достъпът до всички услуги е напълно безплатен, като телекомът става първият оператор в България, който отваря мобилното си приложение за всички потребители в страната.

Проектът включва създаване на дигитални профили на всички туристически обекти, част от Движението, в мобилното приложение. Предвижда се и поставяне на специални табели с QR код на територията на всеки туристически обект, чрез който участниците в Движението ще могат да получат своя виртуален печат в дигиталния си паспорт. Той може да бъде взет и чрез локализация на местоположението на потребителя, което също доказва посещението на обекта.