Мадрид е прекрасен град, който може да се посети по всяко време на годината, но през зимата околните планини са най-красиви. Вълнуващото е, че тази зима опознаването на зашеметяващия пейзаж на Иберийския полуостров ще стане много по-лесно - и дори няма да ви трябва кола.

Испанският железопътен оператор Renfe току-що стартира нова зимна кампания по своята система Carnaías, която позволява на пътниците да посетят планините близо до Мадрид на много изгодна цена.

След значителни подобрения на линията C9 zona verde ("зелена зона") и на отделните гари в района, Renfe стартира промоцията, за да насърчи посетителите да се възползват максимално от обновената услуга.

Зелената зона C9 преминава през планинската верига Сиера де Гуадарама, включително южната страна на Седемте върха, долината Валсаин, Навалмедио, Фуенфрия и Мирадор де ла Рейна. Можете да разгледате прекрасния пейзаж от станциите в Серседиля, Пуерто де Навасерада и Котос.

Промоцията, която започна на 2 декември и ще продължи до 31 март 2024 г., е валидна от понеделник до петък. Закупуването на два билета за възрастни само за 34,80 евро включва и безплатен билет за дете на възраст до 11 години. Тези билети могат да бъдат резервирани само лично на гарите, до шест дни предварително.

За повече информация относно включените в билетите и ограниченията, можете да разгледате уебсайта на Renfe.