Железопътната компания Eurail селектира своите предложения за кратко бягство, което със сигурност няма да ни струва много, а ще ни зареди с приятни емоции и спомени.

В тяхната класация столицата ни намира престижно място. Фактът, че София е евтина дестинация, за мнозина не е повод за гордост, но всъщност много чужди туристи са привлечени първо именно от това, а след това откриват чара й и намират още много причини да се върнат отново и отново.

Столицата ни е поставена на първо място сред евтините европейски дестинации и е изчислено, че за един прекаран ден в нея като туристи са ни необходими 36.49 евро. На посетителите се препоръчва да наблюдават смяната на караула пред Президентството и да посетят Художествената галерия. А ако ожаднеят, могат да си сипят минерална вода от изворите до Централната баня. Като предимство се посочва, че от София може да се пътува с директен влак до Черноморието за осем часа.

Сред останалите изгодни дестинации на нашия континент, които от Eurail  препоръчват, особено ако се придвижваме между тях с влак, са Варшава, Краков, Братислава, Загреб, Белград, Сараево и Чески Крумлов.

Сред тях най-скъпо ще ни излезе един ден в последното чешко предложение (70 евро), но определено и то си заслужава.