Великобритания се подготвя да посрещне света в Лондон. Остават точно 100 дни до старта на едно от най-големите събития в календара за 2012 г. – Олимпийските игри в Лондон. Стотици хиляди хора ще посетят британската столица за грандиозния форум, който ще се проведе между 27 юли и 12 август. Ако и вие сте сред тях и все още не сте го направили, планирайте пътуването си незабавно, съветват от онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

Обикновено Олимпийксите игри са обект на огромен интерес от всички, независимо дали по принцип са запалени по спорта или не. Това, че тази година те ще се проведат в европейски град е предимство за всички, които искат да се потопят в олимпийската атмосфера на живо. Както може да се очаква, обаче, цените на самолетни билети и особено на хотелите са доста завишени.

По наблюдения на eSKY.bg цените се променят с всеки изминал ден, но ако следите внимателно, вероятността да хванете и добри оферти за полети, не е малка. Агенцията информира, че българите могат да летят до Лондон от четирите летища в страната, с редовна или нискотарифна авиокомпания, като в много случаи пътуването с нискотарифна авиокомпания може да ви излезе по-скъпо, отколкото с редовна.

По-евтините варианти за полети са от София и от Пловдив, като цената на полет в двете посоки е около 200 евро. За пътуване от Варна или Бургас най-евтините самолетни билети излизат около 250–260 евро в двете посоки. Друг вариант, в зависимост от града, в който живеете, е пътуване от Букурещ, Солун или Белград, като най-евтино ще ви излезе от румънската столица – около 160 евро.

Можете да изберете измежду поне пет авиокомпании, които предлагат сравнително изгодни полети, и които кацат на летищата Хийтроу, Гетуик, Лутън и Станстед. Междувременно, в началото на април, врати отвори и старото лондонско летище Саутенд. В него са били инвестирани над 100 милиона лири за реновации.

Една от най-големите британски нискотарифни авиокомпании вече изпълнява полети от Саутенд до градове като Париж, Ротердам, Ибиза, Малга и Женева. Очаква се отварянето на летището да облекчи трафика в британската столица и по време на Олимпиадата.