С програма от визуални спектакли и концерти Несебър ще отбележи своя празник, който се чества на 15 август. Първата проява ще е на 14 август от 19:00 часа с вечерно богослужение в храм "Свето Успение Богородично", последвано от литийно шествие с иконата на Света Дева Мария по улиците на стария град. След това ще се състои концерт на дуета братя Аргирови. Той ще е в амфитеатъра и ще започне от 21:00 часа, съобщиха от пресцентъра на общината.

Рано сутринта на 15 август ще има тържествена света литургия в църковния храм "Свето Успение Богородично". От 10:00 часа ще е церемонията по издигане на националния флаг пред крепостните стени в стария град. В следобедните часове за децата е организирано шоу в южния парк с цирк "Балкански".

Вечерните събития на 15 август ще са площад "Жулиета Шишманова", амфитеатър "Жана Чимбулева" и крепостните стени. Концерти ще има на трио "VIVA" , Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, квартет "Белканто", Свет Радославов и Владимир Ампов -Графа.

Кулминация на 15 август ще са визуалните ефекти, сътворени от атрактивно дрон шоу с цветни 3D фигури в небето над Несебър, светлинно шоу. Финал на празника ще постави впечатляващ музикално-пиротехнически спектакъл, който ще озари целия залив.

На 15 август ще бъде въведена временна организация на движението в Несебър - от 20:00 ч. до 00:30 ч. ще бъде спряно движението на автомобили по провлака и в цялата стара част на града.