Независимо дали сте отегчени от работата си, планирате пълна промяна, или имате късмета да се наслаждавате на работата си в офиса, всички ние се нуждаем от здравословен баланс между работата, почивката и забавлението в живота си.

За да помогне да открием най-доброто място, международната здравноосигурителна компания William Russell проведе проучване за най-добрите места за преместване на семейства. Като част от него тя анализира средния брой работни часове и дни през 2022 г., за да определи кои държави имат най-здравословен баланс между професионалния и личния живот - и резултатите са налице.

На първо място, със средно 1341 отработени часа или 178 дни, е Германия! За контекст, ако не броим годишния отпуск, годината съдържа 260 работни дни, така че това е доста впечатляващо.

На второ място е Дания със средно 1372 часа и 182 дни работа на година, а на трето място е Норвегия с 1425 часа или 189 дни работа. Като цяло Северна Европа доминира в списъка, но десетото място заема Турция със средно 1498 часа и 199 отработени дни.

Това са десетте държави с най-добър баланс между професионалния и личния живот

Германия

Дания

Норвегия

Нидерландия

Швеция

Австрия

Исландия

Люксембург

Финландия

Турция

Ако искате да прочетете малко повече за изследванията на William Russell можете да го направите тук.