Железопътната връзка Пловдив - Одрин - Пловдив ще бъде възстановена. Вече се работи за осигуряване на влакове по направлението между двата града, които да бъдат алтернатива на постоянно увеличаващия се автомобилен трафик.

От гара Пловдив за първи път влак потегли за Одрин на 1 юни 2019 г. Влакът тръгваше в 08:40 ч. и пристигаше в Одрин в 12:18 ч. В обратно направление потегляше от Одрин в 17:00 ч. и пристигаше в 21:15 ч. Цената на двупосочния билет бе 28.56 лв. с включени запазени места.

Композицията се състоеше от два вагона и трябваше да се движи през почивните и празнични дни. Дългоочакваният влак обаче функционира няколко дни, след което БДЖ го спря. След това влакът се движеше по направление София-Пловдив-Одрин, но бе в движение едва две седмици.

Тепърва ще се уточнява разписанието и цената на билетите. Посланикът на Република Турция Н. Пр. Айлин Секизкьок коментира, че освен постоянно нарастващият брой камиони, през летните месеци преминават над 6600 автомобила дневно през контролно-пропускателните пунктове на Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново. Тя добавя, че предстои таксата за дезинфекция, която турската страна в момента събира от българските превозни средства, да отпадне на всички пунктове.