Пригответе се за високоадреналиново пътешествие по света с уникалната нова инженерна поредица на National Geographic.

Премиерата на "Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил" с водещ британския строителен експерт ще се излъчва премиерно от 15 септември от 21.00 часа и ще ви запознае с изумителни строителни подвизи на ръба на възможното.

"Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил" отвежда зрителите на изследователско пътешествие, в което ще видят най-изключителните и най-рискованите строежи. Поредицата от шест епизода разширява представите ни за постижимото, като ни запознава с невъобразими архитектурни чудеса.

От строежа на най-големия презокеански круизен кораб "Icon of the Seas" във Финландия до тунела рекордьор "Brenner" в Алпите, на границата между Италия и Австрия, всеки епизод изтъква уменията, технологиите и инженерния гений, превърнали тези изумителни проекти в реалност.

Снимка: National Geographic

В първия епизод Даниел ще ни покаже какво се случва зад кулисите на монументален проект на "Роял Карибиан" във финландска корабостроителница. Там кипи прилежна работа по строежа на най-големия круизен кораб в света. Ще се полюбуваме на перлата в короната му - изящният "Аквакупол", в който се намират кокетни барове, ресторанти от световна класа и смайващи места за развлечение. Ще станем свидетели на поразителен инженерен подвиг, докато колосални портални кранове преместват внимателно най-тежкия обект, поставян някога на круизен кораб, и го разполагат прецизно.

Поредицата, разработена и продуцирана от Hoff Productions, ще ни отведе и в Лас Вегас, за да проследим създаването на най-голямата сферична сграда в света - "Сферата" на MSG. В Калифорния Даниел и екипът му разглеждат спортната зала "Intuit Dome" - бъдещия дом на отбора "Ел Ей Клипърс".

Снимка: National Geographic

Петият епизод ни пренася в Южна Африка, където ще станем свидетели на строежа на стоманения вантов мост "Msikaba". Поредицата приключва с пътуване до Санта Клара, Калифорния, където Даниел се присъединява към строителния екип на "Pathfinder 1" - най-големият въздухоплавателен съд в света.

Водещ на поредицата е строителният експерт Даниел Ашвил - дебютант в телевизията, издигнал от нулата своя строителна империя. Даниел проявява заразен ентусиазъм спрямо всичко, свързано със строителството, а магнетичното му екранно присъствие пренася зрителите в света на амбицията и непреклонността. Практическият му подход води до активно сътрудничество с екипите, заели се с тези инженерни предизвикателства, и показва, че невъзможното наистина може да стане възможно.

Снимка: National Geographic

Даниел Ашвил споделя: "Винаги съм вярвал, че в света на строителството няма граници за това, което можем да постигнем. "Да построиш невъзможното" свидетелства за силата на човешката находчивост и постоянния стремеж за преодоляване на граници. Радвам се, че мога да отведа зрителите на това пътешествие и да докажа, че неуморният труд, решителността и донякъде смелостта могат да направят невъзможното възможно. Поредицата не е посветена единствено на инженерните чудеса. Тя разказва за невероятните хора зад тези новаторски проекти. Тяхната отдаденост, амбиция и непоколебим стремеж към съвършенство не спират да ме вдъхновяват."

През 2020 г. Даниел Ашвил отваря вратите към интригуващия си свят чрез популярен канал в YouTube, в който предлага поглед отблизо към всекидневието си. Клиповете му събират до два милиона гледания, а магнетичната му личност и дълбоките му познания привличат вниманието на възложители от National Geographic. Те разпознават смелостта и неподправения ентусиазъм на Даниел и веднага му предлагат да води собствено предаване: "Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил".

Саймън Райкс, възлагащ редактор в National Geographic, казва: "Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил" е изключителна поредица, която улавя същността на изследователския порив и иновативното мислене, владеещи въображението ни от древни времена. Сериалът разширява представите ни за възможното в инженерството и ни запознава с невероятните постижения на човешката находчивост."

Снимка: National Geographic