Той е бил скрит от очите на обществеността повече от сто години. Но от няколко седмици бившето старо военно министерство в лондонския квартал Уайтхол вече е луксозен хотел след трансформация за няколко милиона долара, пише CNN.

Снимка: raffles.com

Преди това тук са се провеждали операциите на военни лидери като Уинстън Чърчил, а сега сградата е преобразена в първия хотел Raffles в Обединеното кралство, като цените на луксозните стаи започват от 1 263 евро на вечер.

Разполагащ със 120 стаи и апартаменти, бална зала за 600 души и спа център Raffles London at The OWO, създаден в сътрудничество с покойния френски архитект Тиери Депон, е един от най-очакваните хотели.

Монументална сграда

Сградата е и мястото, където британският писател Иън Флеминг стига до идеята за шпионските романи за Джеймс Бонд, докато работи като офицер от британското военноморско разузнаване.

Феновете на 007 може да разпознаят някои части от имота, който е използван като снимачна площадка на филмите за легендарния агент.

Построена през 1906 г., забележителната сграда се ремонтира осем години, за да бъдат възстановени историческите елементи, включително дъбова ламперия и ръчно положена мозайка.

По време на мащабния процес на превръщане на историческата сграда в луксозен хотел е имало колкото реставрация, толкова и строителство.

Снимка: raffles.com

Потънали в история

Грандиозното мраморно стълбище, застлано с червен килим с оригиналното лого на старото военно министерство, е сред оригиналните едуардиански елементи в имота и несъмнено е един от най-привлекателните и подходящи за Instagram елементи.

Непосредствено над него виси огромен полилей, изработен по поръчка, а на стената е окачен зашеметяващ златен френски часовник.

Снимка: raffles.com

Оригиналните настилка е старателно отстранена, възстановена и върната във вътрешния двор, който отделя хотела от 85-те резиденции, които са част от сградата.

Междувременно някогашният вход "Шпиони", който се е използвал от агенти, сега е основният вход за обитателите на луксозните апартаменти, където цените за жилище с две спални започват от около 11,48 милиона долара.

Въпреки че навсякъде, където погледнете, има безброй намеци за историята на сградата, включително завеси с военни копчета, хотелът включва и модерни елементи.

Снимка: raffles.com

Петте наследствени апартамента на хотела се състоят от апартамента с две спални "Чърчил", бивша стая на армейския съвет, и апартамента с една спалня "Гранвил", кръстен на прочутата полска агентка Кристина Гранвил (известна още като Кристина Скарбек), с огромна баня с вана и специално изграден душ.

Raffles е известен с безупречното си обслужване и екипът на Raffles London казва, че е направил всичко възможно, за да гарантира, че хотелът, който предлага 24-часово обслужване от камериер за своите апартаменти, отговаря на дългогодишната репутация на марката.

Снимка: raffles.com
 

Желано местоположение

В самата сграда има три бара и девет ресторанта, като пет от тях, сред които и фирмените ресторанти на аржентинския шеф-готвач Мауро Колагреко, се намират в хотела.

По-късно тази година е планирано откриването на ресторант на покрива и саке бар на японския готвач Ендо Казутоши.

Междувременно СПА центърът, който се простира на четири от 14-те етажа на хотела (седем надземни и седем подземни), разполага с девет помещения за процедури, включително салон, помещения за козметични процедури, апартаменти за двойки и 20-метров плувен басейн.

Зашеметяващата бална зала на хотела, която може да бъде резервирана за партита, сватби и корпоративни събития, вече се радва на голямо търсене.

"Това не е просто хотел. Това е цяла дестинация. На кое друго място можете да отседнете там, където е работил Иън Флеминг и се е вдъхновявал за Джеймс Бонд?", казват от мениджмънта на хотела.

Хотелът ще бъде официално открит на 29 септември.

Снимка: raffles.com