Популярността на сериала Crash Landing on You ("Любовта се приземи върху теб ") е довела огромен брой азиатски туристи в това живописно езерно селце. След като южнокорейската поредица  Crash Landing on You засне емблематична сцена в Иселтвалд, малкото швейцарско селце е "обречено" да посреща хиляди фенове.

Снимка: iStock by Getty Images

Според ръководителя на местния туристически офис Тития Вайланд от миналата година насам в селото с около 400 души население се падат по 1000 посетители на всеки местен жител.

Изключително популярният сериал беше излъчен за първи път през декември 2019 г. Но тъй като ковид ограниченията бяха премахнати едва наскоро в голяма част от Азия, феновете на сериала сега сбъдват мечтите си за пътуване.

"Мисля, че почти всички в Иселтвалд се радват на многобройните туристи, защото това е важна част от селото и всички сме свикнали, особено лятно време. Но е съкрушително да има толкова много туристи, които идват толкова внезапно, а и за много кратко посещение.", казва Вайланд.

Каква е романтичната привлекателност на Иселтвалд?

 Има една сцена, която кара сърцата на туристите да се разтуптят, и тя е с пиано в края на кея.

"За южнокорейците е невъзможно да се срещнат със севернокорейци. Но във филма те се влюбват един в друг и се срещат в Швейцария, а това означава много", обяснява Ханеуил Ли, която посещава острова заедно с приятелите си от Южна Корея.

Снимка: iStock by Getty Images

Има особена тръпка в това да посетите място от любими сериали или филми, както наскоро установява Изабел Палижон, 38-годишна туристка от Филипините. "Чувствам се удивително, защото те са били тук..., аз просто обичам сериала".

Минх Ха, посетител от Виетнам, казва: "Мисля, че това е едно от най-романтичните места в света, затова съм тук. Смятам, че корейските филмови режисьори са направили много добър избор, като са предпочели това място, и по някакъв начин това е помогнало на този град да стане по-популярен в света."

Дали Иселтвалд страда от поредния случай на свръхтуризъм?

Пристанището не е само фон за красиви селфита. То е предназначен за малки лодки, които да акостират в Иселтвалд, обяснява Вайланд, и за хора, които посещават близкия ресторант.

 

Напливът от посетители, които се събират на това място, е "интересно нещо за малко село като Иселтвалд", казва ръководителят на местния туристически офис. "То е много красиво. Не само за азиатците. То е красиво за хората по целия свят. То е като рай на Земята, но ние наистина искаме да се опитаме да го запазим такова", добавя тя.

Снимка: iStock by Getty Images