След дългото очакване най-накрая сняг започна да се трупа на величествената Мальовица и едноименния курорт. Очаква се в рамките на следващите 48 часа характерният сблъсък на средиземноморските въздушни маси с нахлуващия от север студен фронт да доведат да обичайния за района още по - силен снеговалеж.

 

Снимка: Мальовица

Ако посетите курорта, за да покарате ски или просто да отдъхнете от градската суета, непременно посетете Музея на алпинизма в новото бижу на комплекса хотел "Алпинист". Благодарение на усилията на новите концесионери, Туристическо дружество Мальовица и Българския туристически съюз може да видите пътя на българския алпинизъм от склоновете на Рила и Пирин до върховете на Хималаите.

Снимка: Мальовица

Фотографии, предмети и макети разказват за най-големите ни алпинисти и техните върховни постижения. В музея може не само да научите много за българските герои, но и да се насладите на местния хит чаша топъл натурален шоколад или специален планински чай, приготвен от събирани през лятото и есента билки от Рила.

Снимка: Мальовица

Какво по хубаво от това човек със семейството да се наслаждава на прекрасната гледка, да отпиете от гореща напитка с екзотичния дъх на какао, което ни напомня за лятото или да опитате традиционния планински чай с рилски мед, който ни казва, че мальовишката зима вече е тук.

Снимка: Мальовица