Бостън и Ню Йорк не са само американски дестинации.

Има ги и в Обединеното кралство - логично е, че са съименници, когато британците са се преселили, вземайки имената с тях.

Бостън е пристанищен и пазарен град в Линкълншир, на източния бряг на Англия, на около 100 мили северно от Лондон. Там живеят повече литовци, поляци и българи, отколкото англичани. Това е градът, от който са тръгнали създателите на американския Бостън. Има красива катедрала "Сейнт Ботолф", която е в центъра на града, с готическа кула, висока 83 метра. Наричат катедралата Пънът.

Катедралата "Сейнт Ботолф"

Снимка: iStock/Getty Images

Живописен е и каналът, по който плуват лебеди. Съвсем близо е и селцето Ню Йорк. В него живеят по-малко от 150 души.

В Бостън впечатляваща е и архитектурата - много кокетни стари къщички. Любопитство предизвикват и мелници от 17 век.

Непременно трябва да се и посети Бостънския пазар, който е в сряда и събота.

Той е нещо като емблема на града, който открай време е средище на търговия.

Местните фермери изнасят плодове, зеленчуци, предлагат чай, а лятото и сладолед. Най-колоритен е търговец на месо, който действа като на рок сцена и превръща в цяло шоу продажбата на кило плешка.

Той говори на подвижния си микрофон какво точно прави и общува активно с купувачите.

Снимка: iStock/Getty Images

В района има големи плантации с броколи, карфиол, неизброими видове зеле, за които малко хора са чували. Предлагат и Норфолски картофи, за които продавача на пазара твърди, че ги ядяла кралицата. Те наистина са много вкусни, пухкави и сладки, с тънка червено-кафява люспа, като на пресните картофи. Двойно по-скъпи са от обикновените.

Атракция в Бостън е и музеят "Bubblecar", в който хората могат да се возят в мини колички срещу 15 лири.

Моделите на автомобилите са повече от 50 като Isetta, Bond, Bamby, Frisky и Reliant, предимно от 50-те и 60-те години на миналия век.

Интересна е кулата на Хъси и големия парк "Boston Wood", на площ от 100 акра, в който растат габър, бук, дъб, глог.

"Boston Belle" е известна та лодка, предлагаща круизи по река Уидъм от април до октомври. На плавателния съд има пейки и бар.

Близо до Бостън, на около час път с колело и 30-ина минути с кола, е селцето Татършел.

Там туристите се любуват на внушителен средновековен замък, до който има катедрала. В нея текат възстановителни работи и за да събират пари, има благотворителен базар вътре, но без продавачи. Посетителите просто взимат каквото в момента има, например кексчета и оставят парите. Има и постерминал, на който можеш да платиш.

Необятни зелени гледки характеризират Линкълншир

Снимка: iStock/Getty Images

Наблизо е и почивен комплекс с езера, водни атракции като каране на джет и водни ски, риболов. Предлагат се каравани под наем с две-три спални за около 350-400 лири на ден.

Близо до Бостън е морския курорт на Северно море - Скегнес. Плажът е много просторен и има много красиви миди, ако ви омръзне, можете да скочите до големия увеселителен парк в района. Английските заведения там не правят особено впечатление, но пък италианските, тайландските, турските са много добри, казва местни жители.

В Линкълн, основният град на областта, забележителности са крепостта и катедралата. Крепостта е построена върху стария римски град и крепостни стени. Част от нея е служела за затвор чак до XIX в., като публичните екзекуции са събирали до 20-хилядно множество. Катедралата е четвъртата по големина в Англия, а кулата й е висока 83 метра. Като цяло постройката е изключително внушителна. В основни линии е окончателно завършена през XII в.

Катедралата "St. Mary's Cathedral" в Линкълн

Снимка: iStock/Getty Images