Цветни къщи като от детска книжка, покрити със сняг планински върхове, романтичните брегове на езерото Анси - френският град Анси има много изкушения, заради които си струва да стегнете куфарите.

Наричат го Венеция на Алпите заради каналите, които се оттичат в езерото Анси, и отразяващите се в тях исторически сгради.

Разгледайте галерия със снимки >>>

Първото, което посетителите разпознават в града, е Старият град, който е едно от най-сниманите места във Франция.

Старият град е място, където доброволно и с удоволствие да се изгубите. Канали, виещи се улички, цветни къщи с преливащи саксии с цветя по балконите - възможностите за красиви снимки са на всеки ъгъл.

Пале д'Ил с вечерно осветление

Снимка: iStock by Getty Images

Най-известен е замъкът Пале д"Ил, който прилича на гигантски кораб и разделя канала на две. Днес е исторически музей, а през вековете е бил какво ли не - от затвор до благородническа резиденция.

Не по-малко места ще ви изкушават с витрините си - пекарни, кафенета с изкусителни сладкиши, ресторанти с гледка към каналите, магазинчета за сладолед.

Мостът на любовта в Анси

Снимка: iStock by Getty Images

Минете по Моста на любовта и както повелява традицията, си разменете целувка с любимия по средата му. Казват, че това е гаранция, че ще бъдете завинаги заедно. Според друга версия мостът се нарича така, тъй като някога там са се отправяли желаещите да намерят платена любов. Заради разположението си с романтична гледка към Анси, езерото и канала Мостът на любовта напълно отговаря на името си.

Повече от 30 км велоалея обикаля частично езерото Анси

Снимка: iStock by Getty Images

Около езерото Анси можете да се разходите пеша или на две гуми с колело по дългата над 30 км велоалея. Можете да спрете и на един от многото пясъчни и тревисти плажове. Самото езеро е сред най-големите във Франция и едно от най-чистите в Европа и мнозина се къпят във водите му лятно време, макар да не са сред най-топлите.

В езерото Анси може да се плава с лодки, катамарани, яхти и водни колела

Снимка: iStock by Getty Images

Ако искате да навлезете в езерото, можете да наемете лодка или водно колело. За тези, които искат повече време във водата, водите на кристално чистото езеро са популярни за гмуркачите, а в Анси може да се наеме екипировка. Езерото е голямо и от френския град можете да наемете лодка или катамаран за по-дълго плаване.

Как да стигнете до Анси

Анси е много по-близо до Швейцария и Италия, отколкото до по-известните места във Франция. Намира се на 35 км от Женева и някога е бил част от админастративната област на града. Най-близките големи градове във Франция са Лион (145 км) и Марсилия (420 км).