Ако сезонът на цъфналите вишни в Япония започва в края на март, всяка година Тайланд е първото място в света, където вишните цъфтят още през зимата.

Мнозина са изненадани, че тропическата страна може да е дом на любимото пролетно зрелище на японците, но хладното време и голямата надморска височина в северната част на страната си вършат работата.

Вижте снимки в галерия >>>

Тайландските туристи се стичат в изследователския център за земеделски проучвания "Баан Кун Чанг Киан" в град Чанг Май в северната част на Тайланд, където се разхождат под цъфналите клони на хималайски вишни. Сред местните този вид дива вишня е известна и с името "тигрова кралица".

Близо до изследователския център се намира и един от най-популярните и посещавани будистки храмове в района на Чанг Май - Дой Сутхеп, както и село Хмонг, също посещавано от туристите.

Цъфнали вишни са засадени и в още един изследователски център край Чанг Май - кралският изследователски център за земеделие "Кхун Уанг". Той е разположен в рамките на национален парк Дой Интанон и тук е мястото да изпълните мечтата си да се разхождате под тунел от вишневи цветчета.

Наскоро Тайланд обяви, че ще въведе туристическа такса от 9 долара на човек от април 2022 г. Таксата ще се начислява при покупката на самолетни билети. Това ще е още едно изискване към съществуващите в момента за пътуване до страната - предплатени тестове за COVID-19, задължителна хотелска карантина дори и за ваксинираните чужденци и застраховка, покриваща риск от заразяване с COVID-19 с покритие от 50 000 долара.