Тяло, Тяло я кажи колко време за тренировка днес имаше ти?

Статистиката е ясна: по-голяма част от населението в България живее в градовете. С натоварен трафик, напрежение, дефицит на време и наближаваща студена зима как да решим въпроса със спорта, движението и цялостната кондиция на тялото ни.

Какво да се прави?!

Съвременността изисква нови методи за справяне със статичния офисен живот и с желанието да бъдете хармонични в тялото, балансирани в ума и успешни.

Нови времена- нови решения- Xbody

 

Xbody е иновативна тренировка, която спестява време в забързаното ежедневие, натоварвайки пълноценно тялото. Дамите ще бъдат особено радостни от справянето с целулита и цялостното тонизиране на мускулите. Спортуващите редовно ще бъдат удовлетворени от хармоничното оформяне и красота на своето тяло. Предимствата на XBody са многобройни и те са напълно съзвучни с предизвикателствата на модерния свят.

Как се случват нещата?!

 

В основата на концепцията XBody е така наречената ЕМS- електромускулна стимулация. Електрическите импулси се генерират от устройство със специален софтуер за управление и анализ. То е свързано с функционална жилетка и панталон чрез кабел. Функционалното облекло е снабдено с електроди на голяма площ, чрез които се предават електрическите импулси към мускулите. Импулсите карат мускулите да се свиват, така че резултатът е подобен на действителното движение и редовните контракции на мускулите, като колкото по-силни са импулсите, толкова по-силно е съкращаването на мускулите. Нивото на силата на тока за всеки мускул поотделно се контролира от инструктора, който трябва да има специална подготовка за това. Трениращите изпълняват динамични упражнения като клякания, лицеви опори и напъди под ръководството на присъстващия треньор, като електрическият заряд засилва тренировъчния импулс. Важната роля на инструктора е да намери правилното натоварване на мускула и да реагира въз основа на получената обратната връзка. Както при всяка спортна дейност и тук, силно интензивното натоварване може да даде негативен резултат като болки в мускулите и умора.

По време на традиционните силови тренировки мозъкът изпраща импулси, които стимулират определени мускули да се свиват. Не всички мускули обаче имат добре развита връзка с мозъка и тези мускули не се активират толкова лесно и следователно няма да се развият толкова добре.

EMS тренировка стимулира всички основни мускулни групи и също така помага за развитието на двигателните нервни връзки, свързани с движението на мускулите. Чрез изпращане на електрически импулси директно към тези двигателни нерви, се активират дори слабо свързани мускули.

Активираната мускулна дейност изисква повече енергиен прием, поради което изгаря повече калории.

Разбира се, това не означава, че ще си стоите спокойно, а някой ще върши работата вместо Вас.

Тренировка за феноменално тяло в тон със съвременността

Всъщност, експертите препоръчват EMS тренировката като допълнение към съществуваща фитнес програма за блестящ резултат. Това означава седмична комбинация от две или три тренировки за сила и издръжливост и една или две EMS тренировки /X-BODY/. EMS тренировката може да бъде дори част от идеята за невероятна уикенд почивка с посещение на СПА хотел, където има зала за EMS тренировка.

Индивидуалните EMS тренировки с инструктор са с продължителност 20-25 минути, равняващи се с ефективността на 90-минутно класическо фитнес натоварване. Упражненията се съобразяват с опита, издръжливостта и спортната кондиция на всеки трениращ, като дават бърз резултат при две тренировки на седмица.

Електростимулацията се предпочита и прилага от много спортисти (дори на олимпийско ниво), които с нейна помощ постигат контрол на телесното си тегло, стягане на мускулите и дори натрупване на мускулна маса.

XBody съдейства за изграждане на тяло с хармонични пропорции, като намалява килограмите, оптимизира съотношението между бедрата и талията, между гръдната обиколка и талията. Естетичните резултати от XBody тренировката са видими: релефно тяло, стягане на кожата, намаляване на подкожната мазнина, премахване на портокаловата кожа. А красивият външен вид, е голяма крачка напред към успеха.

 

Здравословно ли е?

XBody тренировката e интелигентно решение, без риск за здравето и опасностите от травми, които могат да се случат при правене на стандартни коремни преси, клекове и други упражнения. Изключително предимство е предпазването на ставите и сухожилията, както и на самия мускул.

Електромускулните стимулации са отдавна познат прийом във физиотерапията при пациенти, които не могат да се движат или имат проблеми и болки при движение в резултат на травми.

Методът се използва за лечение и контрол на редица състояния, като:

 • възстановяване на парализирани мускули;
 • при различни двигателни нарушения;
 • редуциране появата на декубитални рани;
 • за ускоряване на сърдечната функция;
 • за подобряване състоянието на белите дробове;
 • за подобряване силата на кръвообращението;
 • за контрол и облекчаване на болката (с което се избягват страничните ефекти на аналгетиците);
 • предотвратяване на мускулна атрофия;
 • за обезболяване на раждането;
 • при травми на гръбначния стълб;
 • при пациенти със сколиоза;
 • за подпомагане възстановяването след хирургични интервенции;
 • изграждане на мускулна маса;
 • при спортисти - за възстановяване след тренировка.

Електростимулацията не е препоръчителна при:

 • пациенти с тежка спастичност;
 • епилепсия;
 • с множество контрактури;
 • остеопороза;
 • алергия към съставките на контактния гел;
 • наличие на имплантирани устройства, като пейсмейкъри и дефибрилатори;
 • стимулиране на гръдната област на хора със сърдечна аритмия;
 • стимулиране на коремната област при бременни жени;
 • стимулиране на долната част на краката, в случай на венозна тромбоза или тежка артериална обструкция (исхемия);
 • стимулиране на коремната област при коремни или ингвинална херния.

В страни от темата за спортната активност, електростимулацията е много добре познато средство в козметиката: за тонизиране на мускулите на лицето и срещу отпускане на лицевия контур, за подхранване и подобряване състоянието на кожата (йонофореза), за изглаждане на бръчките, за лечение на акне, разграждане на целулита, заличаване на стрии и белези.

Катарино СПА Хотел- Вашето място за спорт и почивка в котловината между трите планини Рила, Пирин и Родопите!


Материалът е предоставен от Катарино Спа Хотел.