Самолетът излита след малко, трафикът навън става все по-безпощаден, децата са полуоблечени, багажът полусъбран, а ти тичаш от стая в стая, за да подготвиш най-приказната семейна почивка. Но задачите сякаш нямат край. Паспортите са взети, лекарствата са в чантата, котката току-що е оставена при съседа, а застраховките? Чакай, къде е онова найлоново джобче със застраховките? Май бяха в големия жълт куфар с банските. Или пък не? Последно бяха в ръчния багаж, но после май ги преместих някъде? Направихме ли си въобще застраховки? Часовникът тиктака, улиците в GPS-а към летището стават все по червени, а вкусът от любимото заскрежено дайкири започва леко притеснително да се изплъзва от ръката и да се отдалечава все повече към следващото неопределено лято.

Всеки, който поне веднъж в живота си е организирал някакъв вид почивно развлечение, знае за какво неопределено количество създадено напрежение става въпрос - запазване на хотели, безброй телефонни разговори, писане на имейли, кратък тематичен шопинг за избраната топ дестинация и т.н. - все задължителни действия, които взeмат с пълни шепи от така ценното ни и скътано време.

И ако решим, че трябва да си направим някакъв вид застраховки за желаното от нас пътешествие, то времето, прекарано в търсене на най-близкия и подходящ за нас офис и културно изчакване по всякакъв вид опашки, определено може да ни се окаже леко в повече. За щастие сключването на застраховка при пътуване в чужбина вече може да става бързо и лесно благодарение на Yettel. С приложението на Yettel можем да сключим директно от любимия ни смартфон застраховка при пътуване за почивка в чужбина Смарт турист както за самите нас, така и за всички наши спътници - и то докато сме в обедната си почивка например. Сключването на застраховката е еднократно и без месечна такса.

Веднъж след като сме сключили застраховка при пътуване за почивка в чужбина Смарт турист през приложението на Yettel, покритието важи за всички наши пътувания в чужбина, освен ако решим да откажем покритие за конкретно пътуване. Също плащаме само за дните, които сме прекарали в чужбина, до максимум 31 последователни дни за всяко пътуване. Така, без да се чудим дали имаме сключена застраховка, или не, веднага щом прекрачим телекомуникационните граници на нашата държава, застраховката ни влиза в действие. Без повече чуденки и ходенки по всякакви по вид застрахователни офиси. Със Смарт турист имаме 24/7 помощ при застрахователно събитие, включително медицинско покритие до 100 000 лв. в Европа и до 200 000 лв. в останалия свят (с включено покритие за заразни болести, например COVID-19), закъснение при пътуване, загуба на лични вещи и багаж и разходи за временна подмяна при загуба на лични документи. Това означава, че можем спокойно да си прекарваме страхотно на нашата топ дестинация с любимото ни заскрежено златисто дайкири. Или с прекрасната средиземноморска кухня, или с каквото там ни е по вкуса, няма значение - със застраховка при пътуване в чужбина Смарт турист ще ни е по-спокойно.

Застраховката при пътуване за почивка в чужбина "Смарт Турист" се предлага чрез "Йеттел България" ЕАД като застрахователен агент на застрахователя Чъбб Юръпиън Груп СЕ (Chubb European Group SE). Чъбб Юръпиън Груп СЕ е европейско застрахователно дружество (SE), съществуващо съгласно разпоредбите на френския Кодекс за застраховане, който действа в България въз основа на свободата на предоставяне на услуги чрез своя унгарски клон Чъбб Юръпиън Груп СЕ Мягярорзаги Фьоктелепе.

Това съобщение съдържа обща информация за застраховката. Всеки, който би искал да сключи Застраховка при пътуване за почивка в чужбина "Смарт турист", следва да се запознае внимателно с Информационния документ за застрахователния продукт, Условията на застраховката, Застрахователната полица и останалата информация, предоставена по време на сключване на застраховката.

Пълната информация за предлаганите застраховки може да откриете на сайта на оператора.

* съдържание на Yettel