10 държави по света, които приемат дистанционно работещи сега

Тези места по света приемат дигитални номади с отворени обятия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега остава да се уточни до каква степен всяка от държави е въвела ковид тирания и прави на маймуни всички пребиваващи на територията им. Това значително ще улесни кандидатите и е един от най-важните критерии.

Във всяка една от изброените държави е еднакво неизгодно!

Тоест да си харча парите там, като в замяна се пържа, потя на гадна влага, предоставям деликатесна хранана комарите и другите пълзящи и фърчащи гадини...мнеее благодаря. За 10-14 дни на олинклузив или няколко дни на порт с яхта става, ама иначе...

По-голямата част от хоум офисърите работят за големи чужди компании с представителства в България. Проучете първо законово как стои въпросът при тях (застраховки, корпоративни отговорности и т.н.) и тогава си правете такива свободни съчинения.

И като гледам на летището в София страшна тарапана от българи, които заминават за тези екзотични дестинации. Въобще това ли са ви новините днес? Ако се съди по Дир.бг, в България и по света не се случва нищо съществено.

И България !

Едва една шепа българи-работници взимат заплати от 70 до 100 хиляди долара годишно и най-вероятно повечето са на някакви мениджърски позиции.

Малко по-сериозно по темата. Ако си фрии-ленсър и успееш да се откачиш от данъците в държавата, в която работиш, това изобщо не е лоша идея. За нещастие, при повечето си е taxed at source. В смисъл ако си на редовно зает, няма как да спестиш данъците, ако живееш в Дубай. То и за някои от дистанционно работещите има и ограничения - да седят на посочен адрес.

smirn0ff

след като им платя 2000$ за виза, сигурно ще трябва да си платя и квартира за периода и интернет да си прекарам :) или директно ще ми дадат техен паспорт?