Коментари - Български панаир на площад ”Пале Роял” | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

панаир в петук сутрин в 10:з0... ялко че никои работещ французин нито булгарин няма да видят панаира. ще има само китаици и японци чято единствена цел ще е да правят снимки на екзотичня ути с черпака. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Никой французин няма да се спре и да яде от казана-български! Така, че това ще е по-скоро за туристите.

То понеже в този бранш всички са "професионалисти", затова и положението му е такова! Такива рекламни материали за България са направили, че за нищо не стават, никаква информация за страната ни не дават! По-скоро от това ме е срам. Да се надяваме, че т.нар. "селянка" ще направи по-добри неща от т. нар. "професионалисти" в бранша, които са от времето на соца и не са мръднали в развитие и манталитет от тогава, само чакат нещата да се свършат сами и по линия връзки! Аз съм туроператор и знам какво говоря! Дано все пак тази инициатива има някакъв ефект, защото от около 3 години драстично е намалял броят на френските групи в България и почти няма такива. Освен това западняците не искат и да чуят за нас, може би и затова рекламите за България на министерството на туризма са ориентирани повече към китайци и други подобни.

Не ги ли е срам?! Ути е посредствен лаик в готвенето! Ако българската публика го поглъща като шоумен, нямайки представа от класна кухня, как сме тази патка министърката да го пусне из Франция да излага Бългаиря?! Имаме такива добри готвачи, с които Ути не само не може да се сравнява, ами спрямо тях изобщо не може да готви! Една позната от бранша ми каза, че тази министърка е селянка и се оказва съвсем права. Аз и тогава й повярвах, понеже е интелигентна и професионалист дамата, която класифицира селската пръчка.

Това не е проблем, важното е че е атрактивен. А и тук не е нужно кой знае какво майсторство, защото става въпрос за традиционни ястия /няма да им готви ястия с трюфели например/които все знае как се приготвят. На нас българите може и да ни се струва странно, но мога да ви кажа че в почти всички битови заведения в страната на чуждите туристически групи мусаката я сервират придружена с кисело мляко и никой не е казал, че това не е традиционно!