Боровец и Банско са най-евтините ски курорти в Европа

Хотелиерите са песимисти - и тази година няма да има британци, а инфлацията и зелените сертификати ще изгонят българите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От "най-евтиното" бегайте далече. Ако беше толкова убаво да се е задръстило, ама си седи празно. Да питам колко писти и лифтове има сравнено с други курорти ?

Проверка на цените както ги виждаме в Лондон за 6 дни - около £400 двупосочен самолетен билет с включен багаж и застраховки на човек - около £300 хотел с включена закуска на човек - около £200 кола под наем (толкова е и трансфер от/до София и таксита) - около £140 карта за лифт за 6 дни за човек - около 6х50= £300 дневни разходи на човек за 6 дни около 1300 паунда на човек. Значително по-евтино от Швейцария, където същите условия са около £2000 на човек. Рабира можете да намерите много по-евтино и на двете места, но не забравяйте основния смисъл на почивките - да си прекараш добре, а не да водиш седмица скотски живот в чужда държава :) £1300 за 6 дни в България си е добра цена за ски туризъм. Основният проблем обаче е, че няма яснота за условията покрай Ковид. Тук хората плануват екскурзиите поне с година напред, а ние мъдрим мерки от днес за утре. С подобно планиране трудно ще привлечем туристи

Аз лично ходя на Боровец, но не за друго, а защото спането там ми е без пари и имам собствена екипировка. Но всички мои познати, които карат ски, в последните 3-4 години ходят в Австрия или Италия да карат. И без изключение твърдят, че там им излиза по-евтино. Миналата година доста народ се пренасочи към Сърбия. Там пък излизало почти наполовина от цените в Банско. Не знам кой ги прави тези "британски" класации...

Всяка година едни и същи писания ,а в действителност ако отидеш на място реалноста стряскаща. Чаша чай в пластмасова чашка и пакетче чай "Билка"(нямам нищо против чая,хубав е) цена 12 лв ! От тук започва свалянето на кожи .Всички са запознати с другите цени ... затова май за по дълга зимна почивка българите последните години започнаха да предпочитат други дестинации от Европа посочени в листа

Евтини????? Не и за повечето българи на заплата.

Хахааха най-евтино... Пълен булшит!

Евтини на триците? слагайте по един линк към тъпите класации които цитирате

Искам тази зима със зелен сертификат на лифтовете.

Поредната платена статия, жалък опит да се повиши интереса към мутро обектите в България. С превръщането на България в постоянно огнище на коронавирус зараза туризмът ни ще претърпи драматичен развой.

Дано авторът на "статията" е получил достойно разплащане за тази реклама на тези "курорти".

Да разбираме ли че Витоша /ски/ ще е по-скъпа, по-недостъпна и неработеща, дори от Банско и Боровец?

..."най-ниско бюджетните ски курорти" за кого: средностатистическият европеец (ако все още има такова понятие) ?!? Въпросът, разбира се, е реторичен.

Нормално. Обстановката е доста циганска. Навсякъде едни тарикати, сноби и хитряги дето дразнят със стойки. Обликът на хоратате кара да се чувстваш като в гротеска между казино и публичен дом. Вярно е и че британската маса си е като прасета, но за нормалните туристи тази обстановка е неприветлива. Комунистическото наследство и комунистическият прочит на свободната инициатива още дълго ще вонят из България и света.

Нека сметнем цената на километър писта или съоръжение и тогава да коментираме.

ПЛАТЕНА РЕКЛАМА!!! По Франция тази година излиза с 30-40% по-евтино ... в пъти по-дълги писти ...

На Банско цената на картата хич не е евтина, няма подобаващи отстъпки за пенсионери, ученици, студенти! Дерат ти кожата и с паркинга. Храната горе по заведенията е като от средно-статистическа столова, но цената е не по-евтина от като съм бил в Австрия! Просто се опитват да привлекат български туристи с тия приказки от хиляда и една нощ.

Хах най-евтино е какво ? Преспиването, защото има огромна и празна леглова база. За сметка на това храна и услуги са на космически цени.

Ами не е точно така, не са най-евтини.

Ха ха ха пълна лъжа! В Австрия е по-евтино и по-хубаво.

Е колко е 6 дена в Австрия? За тези пари не можеш да преспиш.