Чудото на Турция - подземният град Деринкую

На повече от 85 метра под известните приказни комини на Кападокия се намира масивен подземен град, чиято история все още се пише

Обратно в новината

Коментари - Чудото на Турция - подземният град Деринкую | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърците в Кападокия не са били изправени пред поражение, защото не са воювали. Войната е изгубена от държавата Гърция, която впоследтвие губи териториите в Мала Азия и Източна Тракия 8днешна европейска Турция/. А кападокийците не са евакуирани, а са принудени да се изселят в Гърция в резултат на договора за размяна на населението между Турция и Гърция. Гози акт има отношение и към България. В резултат на тази размяна от Северна Гърция в Турция са изселени в Турция десетки хиляди българи мюсюлмани /помаци/, а цяла Северна Гърция от река Марица до Егейска Македония бива заселена с гърци бежанци или доброволни изселници от територията на Турция, вкл. няколко десетки хиляди гърци от България. Така се променя етническият облик на Беломорска Тракия и Егейска Македония, където гърците от малцинство стават мнозинство.

Ходил съм в тоя подземен град. Чудо на чудесата!!!

Или хората преди много хиляди години, изградили тази мрежа от подземни градове са били много по-умни от сегашните хомо сапиенс, или това изобщо не е дело на земляни.

В този подземен град няма нищо турско.Този град е Тракийски,а не турски! Тоест този град е наследство на Българите,които са потомци на построилите го.Ни турски,ни еврейски,ни гръцки,а БЪЛГАРО-ТРАКИЙСКИ!

Няма да питам кой е тоя Анадол, но Ксенофонт не е писал писмени работи, защото не е седмокласник, а Anabasis не е най-старото съчинение, ако това се опитвате да кажете.

Ние тепърва ще копаме!

Ако посетите Кападокия / което според мен е задължително/ непременно вижте и този подземен град. От снимки не се придобива реална представа. Просто невероятно място. Аз лично не можех да повярвам на това, което виждам. Уникално.