Коментари - Доброволци ще следят за нарушения на Седемте рилски езера | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лифтът е за да даде достъп до едно от най-красивите кътчета на повече хора. Кои сте вие да ограничавате достъпа на 7 годишния ми син или на 60 годишната му баба!? В планината има място за всички. Мъ сте пишман еколози и пишман природозащитници...

Нямам нищо напротив всеки да се качва на планина, но... Защо си изхвърлят боклуците навсякъде, защо берат редките цветя, които и без това след половин час са увяхнали... Върхът за мен беше на Баташкия язовир, където ходят на пикник, на риболов и къмпинг. Ужас - огромните пластмасови бутилки от бира и безалкохони се търкалят в най-дивите места около язовира. Не разбирам - защо не си ги пъхнат обратно в колата, след като и преди това е имало място за тях... Ако това са масовите туристи, по-добре да си стоят в града!

Всъщност решението е едно: лифта се срутва и се забранява движението на автомобили (и коне, и магарета, и катъри). Който има сили - да се качва пеш. Който няма - да е ходил, когато е бил млад и здрав или да ходи, когато порастне. Защото броят на простаците в България неумолимо расте, а с това - и броят на желаещите да измият краката си в Бъбрека.

"...когато порасне..."

Да не оставим нищо неосрано! Черноморието, Пирин, сега и Езерата...

Те трябва да са снайперисти тези доброволци, при това със зачислено РПГ, модифицирано за АТВ-та и друга моторизирана паплач...

навалица е, но не е толкова страшно. лифт не трябваше да правят.

Две последователни години се изкачвах до 7-те рилски езера и видях разликата - става все по-зле. Много е замърсен района от коне, автомобили-таксита, дановисти и прочие. Сега ако отида сигурно съвсем ще се разочаровам. Трябва нещо спешно да се направи.

Не знам кой е дал минуси на колегата, но той е абсолютно прав! За пръв път се качих на Езерата, когато поставяха фундаментите за лифта. На следващата година се качих пак - ужас! Три години по-късно положението беше станало нетърпимо, за лифта чакаше километрична опашка от пишман туристи, които се качват горе, замърсяват и безотговорно си тръгват; по пътеките нагоре сновяха мощни джипове, надбягващи се с лифта... Това беше през 2012 г. Сега вече не ми се и ходи, представям си в каква кочина е превърнато това божествено място!

Минуси се слагат когато не си съгласен с написаното...