Експертите съветват: Какво трябва да знаете за почивките по Нова година

Кои са нещата, които мнозина туристи забравят при резервация за празниците тази година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ммм, почивки. Ммм, коледа. Ммм, масова ваксинация. Ммммм. Мутацияяяяяя.

Тая година смятам да критнем малко... :)

Никакви почивки. От сега само паника и 20 доза. Даже мото си измислих. Всеки ден ще е така, чакам петата игла!

Тая куха лейка защо заблуждава хората? Ако на връщане от червена зона един от двата документа липсва, те поставят под 10-дневна карантина, от която можеш да се освободиш с PCR тест до края на първия ден след пристигането.

И това не е вярно, достатъчен е само PCR тест, удостоверен със зелен сертификат. Ето заповедта, важаща до 1-12-2021 - забележете думичките "или"! 4.4. Лицата по т. 4.3.1 и т. 4.3.3 – 4.3.10. се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, или на отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване.

Чети нататък, неграмотен идиот! Какво се случва ако нямаш PCR или зелен хайвер?

Много си първосигнален бе ... булгарчо! Няма такова нещо за задължителна карантина с право на освобождаване, достатъчен е САМО PCR тест, удостоверен със зелен сертифакат. Няма карантини, няма други глупости ... ето ти я заповедта! https://www.mh.government.bg/media/filerpublic/2021/11/26/rd-01-97726112021.pdf Кажи къде казва, че се изисква карантина ВЪПРЕКИ зеления сертификат!

Ето тук бе, неграмотен идиот: 4.7. (изм. със Заповед № РД-01-954 от 19.11.2021 г.) Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства, които представят при влизането си в страната само един от документите, посочен в т. 4.4. (валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ) се поставят под карантина за срок от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор. В тези случаи поставеното под карантина лице може в срок до края на деня, следващ пристигането си в страната да направи изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. В случай на отрицателен резултат от проведеното изследване, карантината на лицето се счита за преустановена от деня, следващ регистрирането на резултата в Националната информационна система за борба с COVID-19.

разликата с предишните заповеди е, че от 1.12 няма нужда от ПЦР тест, ако имаш баркод и влизаш в БГ от червена зона. Т.е. ваксинираните туристи или Българи няма да трябва да си правят ПЦР тестове, независимо от къде идват.. Апропо, падне ли сняг, само гледайте Австрия - набързо ще отпаднат 1/2 от мерките :) Не е като да не сме го гледали този "страшен" филм...