Европейската столица, в която има над 400 лозя

Във Виена има специални заведения с лиценз да продават само местно вино от последната реколта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е-е-ех!!! Кога ли ще има класация за европейска столица с най-много бетон?

Слагат борови венци, когато имат вино и приемат посетители.

Пишете за столицата с многобройни минерални извори и нито една баня.

Глупости! Веднага се сещам за три. Ако се разровя в гугъл ще излязат поне още 5-6.

И коя от тях работи и можеш да се полюбуваш на минералвана вода?

Therme Wien Oberla 1100, Diana-Bad 1020, Familienbad Augarten 1200, Bad Wien 1020, Brigittenauer Bad 1200, Apostelbad 1030, Floridsdorfer Bad 1210, Jörgerbad 1170... Тези достатъчни ли са??? Защото има и още. За читателите които не знаят, да поясня относно пощенските кодове. Първа цифра която е 1 значи Виена. Втора и трета цифра показват кой е бецирка (квартала). Пример: 1040 е четвърти бецирк, който се казва Маргаретен. Във Виена има 23 квартала.

Човекът искаше да те насочи към София.

A-1040 Wien - е "Wieden" и не " Margareten" койте е с пощенски код А-1050. Поздрави

Коментиращите добре познават особенностите на Виена. Наистина в 19-ти бецирк епълно със такива хойригета, които се отличават с доста високи цени, не кой знае какво обслужване и с надуто-снобската и пишман аристократската си виенска клиентела. Тези заведения не са са за "пролетите" от 21, 15, 10 и още други квартали на Виена.

Явно сте бил от клиентите които първо искат менюто за преглед на цените. Е към такива клиенти всеки собственик и управител е негостоприемен. Никога несъм получавал негативно или надуто отношение в нито едно хойриге. А относно цените, пишете пълни глупости. Я направете сравнение примерно с заведенията в първи бецирк (Фабиос, Плахута, Ландман и още доста други). На бай ти Ганя всичко му е скъпо в чужбината. Ма ходете си на кебапчета с лютеница в кварталната кръчма.

Виенската тъпня в 19 бецирк по хълмовете с надутите собственици и посредствени ресторантьорски услуги. Не, благодаря!

Включете Кишинев, там има в пъти повече лозя.

Нещо сте в сериозна грешка. Става въпрос за лозя в рамките на града, без тези в периферията. Кишинев няма база за сравнение с Виена. Молдовската столица е три пъти и половина по-малка от австрийската, и все още е мноооого далеч от европейска столица.