Финландците са най-щастливите хора на планетата, българите се нареждат на 77-о място

След Финландия, в Световния доклад за щастието, се нареждат Дания, Исландия и Израел

Обратно в новината

Коментари - Финландците са най-щастливите хора на планетата, българите се нареждат на 77-о място | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще им мине бързо като ги налапа НАТО!

О, уау! Като едно вечно мрънкащо, недоволно и злобно племе се чудя как сме стигнали до 77мо място

Движим се нагоре, щото най-нещастните измряха...

Оригинала на статията е на Дойче Зеле - така, че нищо чудно

Мда! Отново само държави от злият, прогнил и неморален Запад, а мурзилки! :)

Само там изследват

Въпрос и на критерии. Например за Швейцария се казва, че са доволни, а не щастливи. Това са две различни състояния, които биват обърквани. Хората с нисък емоционален капацитет могат да са "шастливи" поради обикновено доволство. Но да се самоубиват най-много в света. Швейцария е на първо или едно от първите места по самоубийства. Самоубиват се и стари, и млади. Нещата в статистиката са много деликатни. С няколко драстични лъжи за % ефикасност излъгаха целия индустриален свят да се набоцка и сега да мрат хора като мухи. Още и още много хора не са разбрали, че човек трябва да внимава със статистиката - ледаш цифра, асоциираш я с каквото ти казват, а тя после се оказала същата цифра, но обозначаваща едно по-различно нещо. И или си се набоцкал, или си влязал под фалшив номер подред в класация по щастие..

От както Мати Ванханен през 2004 им свали акциза върху алкохола тия наистина са щастливи - просто не изсъхват достатъчно, че да си видят дереджето....

Затова всички скандинавци са номер едно по траш метал :) Много са щастливи! Без слънчево греене и с 50% диабетици са си топ ;)

Финландците не са скандинавци.

За поредна година финландците са най-лицемерните хора на света. :-)

В десятката си попаднал.

Да, това се опитвам да установя, дали са лицемерни или са схвърчовеци, схвър възпитани и разбиращия отсрещния. Работя с финалнди във финландска компания и за една година не мога да ги разбера още. Толкова сме различни!

Ако не само работиш с тях, но и живееш сред тях, след 5г. неусетно ставаш като тях, и другите ти изглеждат странни.

Щастлив евреин си е също голямо извращение.

Кои финландци? Да не би да са същите, които се самоубиват редовно от прекалено щастие?

Представата на скандинавците за щастие е силно преувеличена. Може ли народ без чувство за хумор, живеещ в равнинен релеф и тежък климат , злоупотребяващ с алкохол ако няма сух режим да е най- щастливия ?

Па не знам. "Редовно самоубиващите" се финландци имат два пъти по-малък рейт на самоубийства от, например, големия източен брат. Ние пък имаме два пъти по-малък рейт от финландците, ама не сме цъфнали от щастие...

Най-щастливи са русофилите, след като прочетат някоя новина за путин и си и си пийнат от сутринта нещо евтино.

По времето на Бате Бойко ние бяхме най-щастливата нация! Мръсните комунисти ни съсипаха, но след 2 април отново ще тръгнем нагоре, идва новото време!

Вие - да

От край време това е държавата с най- много самоубийства на глава от населението в света... Поне така четох преди няколко години.

на финландците нещо им слагат във водката

Щастливи са, защото не са имали комунизъм.

Да, така е.......най-щастливите алкохолици са!

Щастливата Финландия е на 11-то място по самоубийства в ЕВропа след Литва, Русия, Беларус, Черна гора и подобните. Нещастна България е на 30-то. Ей, упорит добитък сме...

Може да се самоубиват от прекалено щастие. Проблема там е от суперконтрола от страна на държава и власти. Сигурно като са ги питали "Щастливи ли сте?" те първо са питали социалните какво да отговорят и онези са им казали "Разбира се, финландците сме най-щастливия народ в целия свят".