Коментари - Големи европейски градове вземат мерки срещу Airbnb | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лобито на хотелиерите в действие. Хотелиерите вече се съобразяват с Airbnb. Не могат да вдигат цените си както досега. Съберат се заедно и хайде - вдигаме цените, а ако строим хотел, то стаите ще са взможно най-малкоте кутийки. Хората искат много повече за своите пари. Браво Airbnb.

ми хареса - невъзможно отдаването под наем на един апартамент за над 60 дни годишно. Иначе си е хотел. Но пък защо да забраниш на хората да си дадат апартамента под наем докато самите те са на почивка? Чудно как чиновниците не искат да видят елементарни неща!

Хотелиерското лоби се размърда.Явно има конкуренция и от там загуби за бизнеса.Но това което е загуба за бизнеса е печалба за потребителя.

Чиновниците, не могата да сптат прогреса!... могат само да го забавят отрепки долни..

Пълна глупост е това, че не се плащат данъци! Всички плащания са онлайн и доходите се декларират ,защото са лесно проследими!!! При хотелите се плаща на ръка и там са по-големите злоупотреби....

А защо да им се плащат данъци?

Те ти булка пазарна икономика, те ти търсене и предлагане. ЕС стана един планов СССР.

И за това има решение! Качват си офертите на "астен облак" (private cloud) и ще ги хванат на куково лято!!!

аирбнб не са евтини!!! дори обратното. много по-евтино ако намериш нещо по местинте уебсажтове

Войната на Сатаната срещу народа продължава. Чия собственост са хотелските вериги и защо бизнеса се задължава да им пълни касичката като най-малко веднъж в годината прави мероприятие. Всичко което е добро за народа се пресича в зародиш.

Значи "да регулират тази дейност", докато престане да бъде печеливша? Вместо просто да ограничат отдаването под наем на един апартамент например до 60 дни годишно, или нещо такова?

демек тия скапани държави предпазват големите вериги да не им намаляват печалбите за сметка на обикновенните граждани..... пълен абсурд.... навсякъде мурафончество....

Всъщност искат и те процент от кирията, защото хотелите и законните места за нощувки плащат данъци - освен данък печалба, така и туристически такси, а клиентите на Airbnb не плащат нищо. Не, че ще успеят да се сборят с това нещо, просто ще вкарат сегмента още по натъмно.

Плащането на данъци си е задължение на собственика. Аз ползвам платформата като турист и от нея ми се издава фактура с детайли за всички такси и данъци. Проблемът си е на градските хотели, които държат необосновано високи цени за стая.

Има едно нещо наречено данъци . Просто в нормалните страни се предпазват тези , които ги плащат от тези , които ги крият . За разлика от Булгаристан , където руската фирма Лукойл-Нефтихим всяка година е на загуба и ущетява държавата с милиарди от данъци