Град Неом - невижданият проект на Саудитска Арабия

33 пъти по-голям от Ню Йорк, ще включва и ски курорт, и ще е най-екологичният в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Метра височина на стените?! Абе вие отидохте в космоса. За такава височина, каква дебелина ще трябва, за да устои на ветровете? Някой се е загубил в превода.

Преди 20 години предложих на гл.архитект на София нещо подобно - екологичен, енергийно независим квартал Кремиковци за 500 000 жители с план за застрояване и за финансиране.

Разбирам веланието на принца на СА да конкурира Дубай, НО..... има само една пречка - Религия. Не че в Дубай не са мюсюлмани, но се отнасят доста по либерално към другите вероизповедания и когато нарушиш дадена забрана се влияят от къде произхождаш. А СА са крайни тъпунгери които дори до скоро не разрешаваха на жените си да шофират...... Е питам се как ще привлечат чуждестранни капитали!!! Освен ако не са на някой радикалисти които виждат в това възможност да си създадът шериатска държава. Аз лично бих пуснал дъщеря си на екскурзия до Дубай (бил съм там и съм видял), но СА - НИКОГА. Тези там имат по правилно отношение към камилите си отколкото към жените и дъщерите си.

Много точно заглавие... и невидян ще си остане....

Пише ширина 200 метра. Представи си паралелепипед 200 х 500 х 170,000 метра. Мегаломански простотии..

Само религията да е, ще го преживеем, но там е 50 градуса на сянка лятото! Е сега както ти пиша е 41 градуса в Рияд!

Поне от 60 години нерминът science fiction си има точен превод на български - научна фантастика. Буквалният превод не е същият, но това е смисълът.