Коментари - Хърватите: Българите ни отнеха любимите гости - немците | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Застраховайте себе си и близките си хора, за да сте спокойни за утрешния ден. Важно е застрахователят да ви дава добро покритие на риска и прилични бонуси. Ето ви добра алтернатива в това отношение - БГ ИНС ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР

През 2016 1.0 млн. немски туристи са посетили България и 2.2 млн. немски туристи са посетили Хърватска. Доста години ще трябват да ги настигнем хърватите. В цитираната статия се казва: "As far as vacationers from Germany are concerned, Croatia has, in the past period, been attracted to more segments of medium or lower power that may have chosen other destinations. However, this does not mean that the goal of domestic tourism should be to enter the price competition with these cheaper destinations, but rather competition in the quality segment" А в следващият параграф на статията пише: "The HTZ notes that in the first half of this year, the Germans still have 32.4 and 33.5 percent growth in arrivals and overnight stays", т.е. много бързо са се възстановили от спада :) Ама нашите журналисти цитират каквото им е удобно...

Познавам отлично и българските и хърватските курорти и затова твърдя,че тяхното безспорно предимство сега /и завинаги/ е безкрайно дългото и екзотично адриатическо крайбрежие.Най-красивото на Балканите.Но с някои изключения като Опатия и Дубровник, нивото им на обслужване е мнооого под нашето.Много!И още един минус - вали често.Впечатляващо големия брой на туристи,предимно немци, се дължи на почти ежедневно акостиращите круизни кораби в Дубровник - "златната кокошка" на туризма и бюджета им.

Дайте им по евтин алкохол от нашите и ще дойдат пак при вас.

Аутобан такса Загреб-Дубровник 35евро /в Швейцария цената на годишната винетка/,кафе в Дубровник 4 евро/не в лукс категория/.Тълпи от хора ,само гледат и цъкат.Местните изнарвени от зяпачите и цените не искат такъв туризъм.

Германците, с тая Меркел и "интеграцията" на "сирийските" "бежанци", се доказаха като един от най-тъпите народи по света и у нас. Тъй че нищо чудно в тези данни.

Германците не са ви ги отнели българите, а собствената ви лакомия. С какво хърватските плажове са по-добри от българските? Но пък цената им е в пъти по-висока. Бре и тарикати!

С каквото Средиземно море е в пъти по-добро от Черно. Да не говорим за чистотата.

маи никои од вас не е ходил до харвадзка там имат не 20!!км плаж а 1000км имат з00 острова,ако няямате по добро занимание ,то не пишете глупости

кои ги пише тя глупости,не зная харвацка има од 1ч-17 мил.туристи които имат пари а ние англииски алкохолици които идват до бг на нашето "черноморие" ок'4000000

В България,от година на година става все по-яко лъскаво и модерно,ако щеш,но няма по-голям слепец от този,който не иска да види,а юли и август трябва да си истински мазохист да се препичаш по чукарите по приехвалени дестинации при +45 гр.На нас си ни е супер по нашите плажове,пълни с позитивни хора,които си изкарват "бомба"...

Хърватия има не повече от 20 км пясъчни плажове и е наистина безобразно надценена дестинация. Наистина има какво да се види като Дубровник, Сплит, Задар и Плитвичките езера, но за плаж ? Григор и никол могат да си позволят да се излежават върху камънаците на Капри, но за нашего брата си остава Гърция. Черно море въобще не го коментирам за да не ме изтрият за нецензурни реплики.

Освен ,че имат само 20 км пясъчен плаж ,имат и 1000км магистрала(по които от Австрия,УнгарияСловакия,Чехия) хората са на 4 часа път до Адриатика(топло море с 5 месеца сезон),10 000 км пътища без нито една дупка,80 обитаеми острова,7 града по Юнеско(без мутри,пазари със сутиени и гащи в тех),и фериботни връзки(2-3 часа ) с Италия. А случайно да сте срещали обява за там -ОЛИнклузив???Ми нема ,защото привличат не боклуците на ЕС,Русия и Украйна ,а туристи с 2 класи над тези посещаващи България и Турция. Иначе е верно ,че нямат зелени планини и пясъчни плажове ,но имат виждане и мозък в главите на управляващите.

Лукчо , точно преди две седмици се върнах от остров Корчула/ ако го знаеш къде е / . Единия плаж ставаше за къпане. На другия водата бе около 21-22 и жена ми не се изкъпа. Това е за дългия сезон. Четирите часа до хърватските прлажове ги пиши 8-10 . Цените са като в Гърция , но населението е с друга култура , което не може да докара усещането за релакс като в Гърция . Поръчана телешка супа на излизане от Хърватия съдържаше бульон с ориз без грам месо. Има и още , но това е достатъчно да мисля , че дестинацията е надценена.

Наскоро 1 американски космонавт каза че НАЙ красивото нещо което видял от Космоса е Йонийското И Хърватското Адриатческото крабрейрежие нищо не каза за Слънчака

Ама те да вземат да понамалят малко цените, че са се поуляли хърватите! Доста по-скъпо е и от Испания, Португалия не коментирам, щото е по-евтино и от при нас, и от гърците са по-скъпи, и от доста места в Италия.... Незнам какво си представят. Да, морето е чисто и природата невероятна, но плажовете са почти само скалисти. Ние преди 2 години с немски заплати се възмутихме от цените в Дубровник и го саботирахме за сметка на Черна Гора. Трогир също е мега скъп, а за Хвар да не говоря. Задар се търпи извън сезона и е чудесен град, но като изключим апартаментите под наем и чаша кафе по заведенията, всичко друго е по-скъпо от Германия (храна по заведения, супермаркети, бензин, платени магистрали).Така че може да се позамислят над туристическия си продукт.

Хурватите започват да осъзнават че цялата им икономика е надценена, неконкурентно способна! Ще се наложи да пообедниеят, да свалят цени, за да се опитат (гаранция няма никога, а и пазара е малък, по малък от българския) да си върнат позиции, но това отнема време, години..

Във всяка новина за нашето море има чуждопоклонници, които отричат Черноморието ни, включително и всичко друго българско. Как още не са се изходили по тази новина. Всеки си има вкус къде да ходи и какво да харесва, не разбирам защо постоянно трябва да плюят, като никой не ги задължава да ходят по нашите курорти. Освен това същите ходят по разни села на 20-30 км от морето за да е тънко, но ако ги пратите в наше ЕЛО на 30 км от морето ще викат аз почивка ли отивам Илия на село. Долни родоостъпници и предатели.

Антоне, именно Вие звучите като хейтър или като дребен собственик на празен български хотел. Аз няма да стъпя на л.йняните ни плажове, но си мълча, нали!?

Ако бяхте поне средно интелигентен щяхте да знаете какво е син флаг и че в България има доста такива плажове, на които да се насладите. Защо не ходите на тях си е изяло ваш избор и е грозно да тролите по отрасъл, който дава над 6 млрд лева годишни приходи, които влизат в българската хазна.

Толкова съм далече от туристическия бизнес, колкото ти от пилот във ф1. Казвам ви , пълни хейтъри сте: В гърцията катерите бакри след плаж, чинно и мълчаливо, тука ако трябва да катерите баири след плаж, ще проклинате семействата на всички хотелиери, които един асансьор не са направили..... - онзи ден валяло дъжд в гърцията,имало наводнение, просто повече дъжд, тука като стане така , мутрите са виновни, чалгата, бетона по морето, просите хотелиери разсипало природата...... Тука се правите на бабаити , а след границата ставате кротки като агънца, защото 50 евро глоба от раз ще платите.... НАЛИ ГАНЬО?

Нищо не сме им отнемали. И в България почиващите на море са намалели с около 5%. Просто немците са намалели и трябва да работят много повече, защото сега имат да изхранват и сума ти емигранти. А хърватите няма какво да се притесняват. И без това германските пенсионни фондове и здравни каси са им изкупили курортите.

Ами в Хърватия я няма тази свобода на запоите като в Сл.Бряг например. При нас може да се напиваш, да се дрогираш, и после за кеф да нариташ някоя камериерка.

При нас е по-евтино пиенето, затова.

Не мога да повярвям , че поне 10 хейтъра на всичко българско не са налазили дописката.

Има време, не бързай!

Те като няма какво да кажат и мълчат като бити расти.

Новината е все още "прясна", а и няма как да сравняват с "рая" в Гърция, след наводненията и снощното земетресение. Но, след един ден всичко ще си дойде на мястото-омразата умора няма :-(

Вече си мисля че въпросните "хвалители" на гръцките курорти и съответно "хейтъри" на българските са всъщност платени тролове и продажни гръцки мекерета.