Искате ли да видите истинския Париж? Поемете по този път

Простираща се на повече от 514 км. "Пътеката Голям Париж" разкрива безброй аспекти на града - от архитектурни забележителности до всекидневни съкровища

Обратно в новината

Коментари - Искате ли да видите истинския Париж? Поемете по този път | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

истинския Париж - захабен, мръсен, с банди. Дори и по туристическите места ако си отворите очите ще видите че е такъв

Колкото и пъти да ходя до Париж, спомените са ми едни и същи - пълно е с плъхове покрай кулата, пълно е с чернилки дето се опитват да те оберат или убият, ако късно вечер си на улицата. Мръсотия навсякъде и европейците вече видимо са в пъри по-малко от арабеските и чернилките там. Ужасно място е Париж в момента!

Да не си видял Париж е огромно загуба,която няма с какво да компенсираш. Обожавам Париж! Пожелавам на всеки да се потопи в тази бездънна съкровищница!

не съм ходил, но познати, които са живяли години (не туристи) казват че е голяма кочина

Франция е една прехвалена дестинация,но все пак да не изпадаме в крайност - Франция си е ФРАНЦИЯ! Прехвалеността е особено разочароваща за японските туристи,когато посетят Париж за първи път. Париж си е един вехтошарник,но и в добрия смисъл на това понятие. За мен най-романтичното място в Париж е фонтанът и площадът Сен-Мишел, който не е включен в пътеводителите на най-първите места, но нали знаете руската поговорка - на вкус и цвет..... .

когато бяхме в Париж вярвах си, че мога да отида пак, не видях Сакре Кьор, не влязох в Нотр Дам, не посетих Монмартър - следващия път си казах, но дойде пандемията и ни затвориха вкъщи, миналата година се радвах като дете, че ни пуснаха в Египет - все пак качих се на Айфеловата кула, посетих Лувъра, видях картините на Ван Гог в Орсе, посетих Парижката опера и Мулен Руж, Версай, хапнах селска лучена супа. А може и да има следващ път?

Факт е, че Париж, както и Франция се напълни с всякаква измет. Най-вече черна, но има и с друг цвят на кожата. Но Париж си е Париж и винаги при всяко възможно посещение човек открива нещо ново за себе си, което го възхищава и зарежда. Както и вижда старото, което го е довело отново в този град. За това градът е необятен, неповторим и вечен.

Париж си е Париж. Посетих го в 2001. Чувствах се прекрасно, Версай, Сакр Кьор, Монмартър, Лувър, Люксембургската градина, Булонския лес и още и още... Но все още нямаше тази мигрантска паплач, въпреки, че имаше от черните и техните променени. Сега не мога да си го представя в тази ситуация, но Прованса е наистина Велик!!!. Посетете Южна Франция и ще се уверите.